Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Turecká politička po útoku v Istanbulu: Přála bych si smrt více Izraelců

Autor: ČTK, zst - 
20. března 2016
09:46

Turecká představitelka z vládnoucí Strany spravedlnosti a rozvoje (AKP) Irem Aktasová napsala na sociální síť krátce po sobotním atentátu v Istanbulu nenávistný příspěvek směrem k Izraelcům. Doslova uvedla, že by si přála smrt více z nich. Během atentátu zemřeli nejméně dva Izraelci.

Vlna kritiky se snesla na Irem Aktasovou, členku vládnoucí strany AKP za tweet, který zveřejnila v sobotu dopoledne, krátce poté, co se na rušné tepně v Istanbulu odpálil sebevražedný atentátník. Nejméně dvě ze čtyř atentátníkových obětí byli Izraelci s americkým občanstvím.

Jak to na místě vypadalo krátce po výbuchu? Podívejte se:

Video V Istanbulu se na pěší zóně odpálil sebevražený atentátník. - Reuters
Video se připravuje ...

„Žádal jsem, aby byl komentář z Twitteru odstraněn a aby byly přijaty patřičné kroky proti ženě, která ho publikovala. Tweet už byl vymazán,“ sdělil izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Ostře se proti příspěvku vymezil také bývalý člen tureckého parlamentu Aykan Erdemir, který stihl tweet političky zachytit i graficky. Z Twitteru mezitím zmizel celý profil Aktasové.

Netanjahu také oznámil, že jeho vláda se kvůli případu obrátila na vládu Turecka. Ankara prý ujistila, že proti činitelce budou podniknuty příslušné kroky. Turecká média napsala, že Irem Aktaşová, která pracovala v jedné z místních poboček AKP, bude ze strany založené prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem vyloučena.

Krátce po útoku začaly v Istanbulu policejní manévry:

Video Neprůstřelné vesty a zbraně: Istanbulem otřásla vražedná exploze. - Reuters
Video se připravuje ...

Atentát na rušné pěší zóně v Istanbulu si v sobotu vyžádal životy čtyř lidí a útočníka. Mezi mrtvými jsou dva nebo tři Izraelci (dva z nich s rovněž americkým občanstvím) a jeden Íránec. Dalších 36 osob, včetně šesti Izraelců, utrpělo zranění.

rumungro ( 21. března 2016 01:56 )

V ODS jsou podobně inteligentní krávy.

miroslav57 ( 20. března 2016 18:18 )

co by tam asi židi dělali? nějaká zdegenerovaná turkena to bude svádět na židi , turci si za to můžou sami když se nedomluví s kurdama,to je jak na ukrajině

dietr ( 20. března 2016 16:59 )

my moraváci jsme horší, sežereme pražáky zaživa

pekaaaros ( 20. března 2016 14:20 )

to bude jedno, jestli jsme v NATO nebo EU. Kdybychom v EU nebyli a všude okolo by přišla invaze mohamedánů, tak nám nepomůže nic. Nebo si snad myslíš, že se budou na státní hranici ptát našich celníků, jestli mohou projít? A co že jim naši celníci řeknou, že projít nemohou? Zničí celnice a vpadnou sem násilím. Nám opravdu žádná izolace nepomůže. Pomůže jenom jednotný postup celé Evropy. Bohužel takový jednotný postup, jaký praktikuje Merkelová, je úplně mimo.

co-teda ( 20. března 2016 13:48 )

To asi fakt bude muset srovnat nějakej novej Dolfa. Těch kreténů je už vopravdu dost. Gesto od Ergouše je nic, dyk von sám už buduje Velkou Osmanskou EU. Toto nedobře dopadne. Lidi jsou už nas.raní dost. Jen do toho píchnout. Nejlepší řešení je z EU ven, z NATO ven. A hrát si na našem slovanském písečku. Dyk s tý současný demokracie jde strach.

Zobrazit celou diskusi