Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejhorší chyba života na videu: Za tohle dostal mladík 15 let nucených prací v KLDR!

Autor: Veronika Kynclová, lm - 
18. března 2016
20:38

Krást se nevyplácí. A už vůbec ne v KLDR! Americký student (21) vyfasoval za krádež plakátu 15 let těžkých prací za mřížemi! Jeho klukovinu zachytila bezpečnostní kamera.

Otto Warmbier byl zatčen 2. ledna. Krátce před nástupem do letadla směřujícího do Číny ho totiž načapali, jak se v hotelu v Pchjongjangu snaží ukrást plakát s politickou tematikou. Marně se snažil vysvětlovat, že to měla být trofej pro jednu duchovní jeho církve, která o ni požádala…

„Slibovala mi za to ojeté auto za asi deset tisíc dolarů,“ hájil se. Režim diktátora Kim Čong-una (33) to ale viděl jinak – byla to podvratná činnost, chtěl narušit jednotu země! „Spáchal jsem zločin, když jsem vzal propagandistický plakát z části hotelu, která byla určena jen pro zaměstnance,“ přiznal se Warmbier 29. února k »závažným trestným činům proti státu«.

Mladíka při činu zachytila bezpečnostní kamera. Otto je na ní vidět, jak ze zdi strhává kus nápisu, který velebí někdejšího vůdce KLDR. „Pevně se vyzbrojme vlastenectvím Kim Čong-ila,“ stálo na plakátu. A to neměl dělat, protože podobné plakáty nesoucí jména severokorejských vůdců jsou v zemi velmi ctěné.

Video  Otto Warmbier ukradl v KLDR kus plakátu.  - YouTube
Video se připravuje ...

KLDR s Američanem po měsíci a půl zahájila proces. Ten skončil ve středu, trval hodinu a krutý verdikt dohnal Američana k slzám – za pokus o krádež plakátu ho poslali za mříže. A svůj prohřešek si navíc tvrdě odpracuje v jednom ze severokorejských lágrů!

„Udělal jsem největší chybu svého života. Prosím vás, zachraňte mě,“ snažil se student z »imperialistického« Západu obměkčit nejvyšší soud, ale nebylo mu to nic platné. Čekají ho galeje…

dzambulka007 ( 19. března 2016 15:34 )

Nejspíš proto, že nekradl jako řadový a bezvýznamný občan politicky zaměřené plakáty v KLDR. Ještě nějaký dotaz?

dzambulka007 ( 19. března 2016 15:06 )

Nejenom u nás máme chytré studenty...

dzambulka007 ( 19. března 2016 15:01 )

Kromě toho, že je to debil, (zdravím Hanku a Tonču), tak toto chování, něco typického tam seberu a přivezu jako trofej, at' všichni vidí, jací jsou ti komanči blbci a já frája, to je těžce nechutné. A co se týká toho fára za deset tisíc dolarů, to jako fakt? Za kus bezcenného papíru? Blbečku. Normálně nejsem tak radikální, ale když vidím povyšování amíků nad "comies", jako kdyby si člověk mohl vybrat, kam se narodí, myslím si něco.

ollina ( 19. března 2016 14:05 )

Věděl, do jaké země jede......

oldedek ( 19. března 2016 13:54 )

Kim Čara Rara Unn - celej děda Zemanů

Zobrazit celou diskusi