Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Prodavačka Iveta je nezvěstná už čtyři roky: Její stopa vede k vrahovi pumpařů

Autor: shp - 
16. března 2016
22:15

Jsou tomu už čtyři roky, co je prodavačka Iveta Částová (45) nezvěstná. 14. března 2012 šla nad ránem do práce v Bratislavě v Račianské ulici, pak zmizela. Její stopa končí u provozovatele potravin Štefana Szabóa, který si odpykává doživotní trest za vraždy dvou pumpařů.

Iveta podle výpovědi Szabóa v osudný den ráno do práce v potravinách vůbec nepřišla. Lokalizace jejího mobilního telefonu, stejně jako mobilů šéfa se synem, však ukazují na společný pohyb směrem ven z Bratislavy.

Později se dokonce našla v nákladové části vozu zadrženého Szabóa krev. Analýza DNA potvrdila, že krev patří nezvěstné. Iveta totiž půjčila dnes vězněnému muži v přepočtu skoro 900 tisíc korun. Ty už nazpátek nikdy nedostala a zmizela.

Ivetina sestra se stále nedokáže smířit s tím, že by měla být mrtvá. „Věřím, že jednoho dne se náhodou ozve nebo zavolá. Strašně na ni myslím. Je to hrozné,“ přiznává. Peníze, které šéfovi Iveta půjčila, získala z prodeje bytu, který se uskutečnil krátce před jejím zmizením.

Video  Uplynuly čtyři roky od zmizení Ivety Částové.  - TV JoJ
Video se připravuje ...
Iveta zadluženému majiteli potravin věřila. „Samozřejmě, však jsme dobří kamarádi,“ tvrdil Szabó. Od té doby však uplynuly čtyři roky a muž byl odsouzen za dvě vraždy pumpařů. Sestra Ivety s ním přitom ještě v roce 2010 mluvila. „Kdo by to řekl, že sedíme s vrahem,“ řekla.

Milovanou Ivetu však za mrtvou prohlásit nechce. „Pokud se nenajde tělo, nikdy ji nedám vyhlásit za mrtvou,“ říká jasně. Pro Szabóa má jasný vzkaz. „Ať nám alespoň naznačí, kde máme hledat moji sestřičku,“ dodává s pláčem. Policie případ vede jako odložený.

Zobrazit celou diskusi