Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dceru jí unesl do Egypta. Britka se se svou holčičkou potkala až po 24 letech

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek  (Autor: Shutterstock.com)
15. března 2016
21:05

Celých 24 let čekala, než znovu uvidí svou dceru. Dorothy Fowler z Velké Británie o svou holčičku přišla, když ji její egyptský otec unesl do rodné země. Až teď se ženy konečně opět potkaly.

Dorothy si v 18 letech přivydělávala v Řecku jako pokojská, když poznala charismatického Egypťana, který byl o 12 let starší než ona. Dorothy s ním začala chodit a brzy otěhotněla. Navzdory tomu, že Egypťan začal být násilnický a mladou dívku mlátit, si ho nakonec vzala za muže.

Malá Shaymaa přišla na svět v květnu 1989 a Dorothy se rozhodla, že začne nový život. Její manžel byl stále násilnický a mladá matka si proto koupila jednosměrnou letenku do Velké Británie, kam i s několikatýdenní dcerkou odjela. Když byl dceři rok, Egypťan je našel v Severním Irsku a přesvědčil ji, aby mu dala druhou šanci.

Dvacetiletá Dorothy chtěla, aby její dcera vyrůstala s tátou, a proto s dcerou znovu odjely do Řecka. Během několika dní poznala, že udělala osudovou chybu. „Ani trochu se nezměnil, byl ještě víc násilnický,“ popsala Dorothy britskému serveru MailOnline.

Tentokrát se jí už ale s dcerou nepodařilo utéct. Manžel si pozval skupinku přátel, kteří jí začali vyhrožovat, že její dceři uříznou hlavu, pokud neodjede sama. Nakonec Dorothy naložili do auta a odvezli na letiště. Předtím než stihla zasáhnout britská ambasáda, otec dceru unesl do Káhiry.

„Myslela jsem na ni dnem i nocí. Propadla jsem depresím. Zůstala mi jen obří díra v srdci,“ popsala zoufalé období, kdy pomýšlela i na sebevraždu. Matka se dokonce vydala hledat dceru do Káhiry na vlastní pěst, ale neuspěla.

Vše se změnilo až loni v srpnu, kdy jí zavolal její bývalý manžel s tím, že jí řekne, kde dcera je, když mu zajistí britský pas. Dorothy ho obelstila a nakonec z něj vymámila telefonní číslo na svou dceru.

Šestadvacetiletá Shaymaa, která už má manžela a tři syny, měla ohromnou radost, že se s matkou konečně může setkat. „Smály jsme se, brečely a dlouze si povídaly. Okamžitě jsme si vytvořily silné pouto. Z ničeho mě nevinila, nebyla naštvaná,“ řekla Dorothy.

Dorothy se teď snaží svou dceru dostat do Velké Británie. V Káhiře prý její rodina nemá tekoucí vodu ani odpovídající zdravotní péči.

1pravda1 ( 15. března 2016 23:07 )

Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají, sotva otěhotněla, tak ji začal mlátit.

datelobecny ( 15. března 2016 22:55 )

By si i jeden myslel, že je to lež, že tak něco blbého ani nemůže existovat. Ale znám pár takových, které se kvůli slimákovy zafáčovaly a nechají se mlátit jak žito. O některé nikdo jiný zájem nemá, a další si zas nechtějí uznat chybu.

Zobrazit celou diskusi