Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Matka Tereza bude oficiálně svatá. Papež misionářku kanonizuje 4. září

Autor: ČTK, mb - 
15. března 2016
11:40

Katolická misionářka Matka Tereza (†87), která svůj život věnovala pomoci chudým a nemocným, bude 4. září prohlášena svatou. Oznámil to v úterý při setkání s kardinály papež František. Cestu ke svatořečení otevřel papež loni v prosinci, když uznal zázrak připisovaný celosvětově známé řeholnici, která zemřela v roce 1997.

Papež dnes zároveň stanovil termíny kanonizace dalších čtyř budoucích svatých. V neděli 5. června mají být svatořečeni římskokatolický kněz a zakladatel Kongregace Mariánských otců Neposkvrněného početí Nejsvětější Panny Marie Stanislaw Papczyński a švédská zdravotní sestra Maria Elizabeth Hesselbladová.

Následovat bude 16. října svatořečení Mexičana Josého Luise Sáncheze del Río, který zemřel mučednickou smrtí, a pak argentinského dominikánského kněze Josého Gabriela del Rosario Brochero.

Uznání druhého ze dvou zázraků Matky Terezy papežem Františkem Vatikán oznámil loni 18. prosince. Šlo o údajně nevysvětlitelné uzdravení muže v Brazílii v roce 2008, který byl v kómatu kvůli několika abscesům na mozku. Vatikán uznal, že pomohla modlitba jeho manželky k Matce Tereze.


moiaza ( 15. března 2016 13:51 )

 Co to ten Papež chce udělat? Kanonizovat? A to je co? To ji naláduje do kanónu a pak ji vystřelí? Asi tak. Zřejmě až do nebe.

Zobrazit celou diskusi