Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policista adoptoval klokaního sirotka. Do práce ho nosí v košili

Autor: mka - 
13. března 2016
21:08

Mládě klokana přišlo o matku, kterou srazilo auto. Při nehodě měla svého potomka ve vaku a ten přežil. Ujal se ho australský policista Scott Mason, který si malého vačnatce bere s sebou do kanceláře.

Na Twitteru jeho policejní stanice poprosil Mason spoluobčany, aby mu pomohli vymyslet nové posile jméno. Volba nakonec padla na Cuejo, protože se klokánek dostal do městečka Cue.

Policista s ním následně natočil krátké video, kterým chtěl svého čtyřměsíčního svěřence představit světu. Malý klokan ale neměl na nějaké filmování náladu. Místo toho vzal svého náhradního otce za triko a vlezl mu za něj, jako by to byl vak jeho mámy.

Takže když se policista dostal k větě „Dámy a pánové, toto je Cuejo!“, už byl v záběru vidět pouze on s velkou boulí na břiše. Konstábl Mason je naštěstí vysportovaný a štíhlý, takže se malý klokánek může za jeho tričkem povalovat, jak chce, a místa má zatím dost.

Když má zrovna náladu na skákání a nechce se nosit, je malý Cuejo svému zachránci pořád v patách. Hopká za ním i v kanceláři policejní stanice malého městečka Cue, které se nachází v západní Austrálii a má pouhých 300 obyvatel.

Není divu, že klokan ke svému adoptivnímu otci tolik přilnul. Mason mu doslova zachránil život. Když bylo mládě ve vaku mrtvé matky nalezeno, nemělo vůbec vyhráno, bylo dehydrované a vyhublé. Jenom díky obětavé péči policisty, který býval zdravotník, se mohlo postavit opět na nohy.

Cuejo potřebuje krmit každé tři hodiny, takže o něm Scott Mason mluví jako o svém malém dítěti. Sám má před sebou ale pěkně hektické týdny, protože jeho manželka mu nedávno porodila prvního potomka. Ten tak bude mít doma místo plyšáků opravdového klokaního parťáka.

placenta ( 14. března 2016 07:20 )

Bohemák asi BOFOR

Zobrazit celou diskusi