Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

ISIS utrpěl velku ránu: Unikly informace o 22 tisících džihádistů!

Autor: lm - 
9. března 2016
22:54

Informace o až 22 tisících džihádistů unikly na veřejnost! Britské televizní stanici Sky News je prý předal jeden ze zběhů Islámského státu. Registrační formuláře obsahují všechny důležité informace o zahraničních islamistech.

Islámský stát utrpěl pořádný zásah! Jeden ze zběhů, který v teroristické organizaci přišel o iluze, předal britské televizi Sky News desítky tisíc dokumentů, které obsahují ty nejcitlivější informace o zahraničních džihádistech z celkem 51 zemí.

V registračních formulářích džihádisté uvedli svá jména, adresy, telefonní čísla, kontakty na příbuzné a další důležité informace. Formulář o 23 otázkách musel vyplnit každý džihádista, který chtěl k ISIS přistoupit. Dokumenty už analyzují i tajné služby. Experti německého Spolkového kriminálního úřadu (BKA) podle listu Süddeutsche Zeitung jsou si jistí, že dokumenty jsou pravé.

Britská televize také uvedla, že některá jména džihádistů z dokumentů jsou už veřejnosti známá. Jeden ze svazků je pojmenován "mučedníci" a jsou v něm muži, kteří jsou ochotni provést sebevražedný útok.

Zběh ISIS prý redaktorovi Sky News předal dokumenty na CD v Turecku. Muž, který si říká Abú Hámid, byl nejdříve členem protirežimní Svobodné syrské armády a posléze se přidal k ISIS. Vedení teroristické organizace ale podle něj převzali bývalí vojáci iráckého režimu Saddámu Husajna a islám už v ISIS není na prvním místě.

marais ( 10. března 2016 11:00 )

K čemu jsou dobré tyhle informace? NEJDŘÍV je musí někdo chytit a odzbrojit, ne?

Zobrazit celou diskusi