Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Diktátor Kim straší svět: Máme hlavice pro balistické střely

Autor: ČTK - 
9. března 2016
06:59

Severní Korea pokročila ve zmenšování jaderných hlavic tak, že mohou být umístěny na balistických raketách. Prohlásil to severokorejský vůdce Kim Čong-un. Podle něj to představuje skutečnou jadernou odstrašovací sílu.

Jaderné hlavice byly standardizovány na balistické rakety jejich zmenšením,“ citovala dnes agentura KCNA komunistického vůdce na setkání s jadernými experty.

KLDR v lednu podnikla svůj čtvrtý jaderný test a tvrdila, že šlo o úspěšnou zkoušku vodíkové bomby, což zpochybnili mnozí experti a vlády Jižní Koreje a USA.

V pondělí Severní Korea pohrozila Jižní Koreji a Spojeným státům preventivním jaderným úderem kvůli jejich dosud největším společným vojenským manévrům. Kim už minulý pátek nařídil připravit jaderné zbraně na možnost okamžitého použití.

Pchjongjang manévry vždy považoval za nácvik invaze do KLDR a tradičně proti nim protestuje. Spojené státy a Jižní Korea opakovaně zdůrazňují, že manévry mají obranný charakter.

zuzanajurkova ( 9. března 2016 17:49 )

Přátelé #islamistů ve státní správě ČR: http://uzunoglu.blog.idnes.cz/c/498394/pratele-islamistu-ve-statni-sprave-cr.html

Ruudazvostravy ( 9. března 2016 14:30 )

Jéjdanečku slečýnko a co ta zdrclá mr*tka?Jesy to ho*uno šlo bokem,tak by se po veterynární kontrole dala ta mr*tka eště střelyt na farmářskím trhu.Prej tam dávaj bůra za štamprle.

Ruudazvostravy ( 9. března 2016 14:25 )

 Jó,tendle Kymčok je fut formát.Dyš se nase*re,tak vistřelý atombombu na Amerycko a vosmahne ÚSÁče i s těma jejich vitůněnejma hambáčema.

intruder1 ( 9. března 2016 10:55 )

Přesně tak, má tam dieslový motor a tlachá!

ginna15 ( 9. března 2016 10:33 )

Tak už to odpal prasečí tlamo a bude klid ty kecko špinavá teroristická!!!/!

Zobrazit celou diskusi