Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zoo zkázy: Ze zvířat umučených hlady se staly mumie

6. března 2016
06:31

Šokující fotografie, nad kterými se zastavuje srdce, zachycují úpadek zoo v pásmu Gazy, v níž zemřely desítky zvířat. Ošetřovatelé se k nim kvůli přetrvávajícímu válečnému konfliktu nedokázali dostat a zvířata se utrápila hlady a vedrem.

Fotografie byly pořízeny v zoo Khan Younis. Její majitel do ní od roku 2007, kdy byla otevřena, investoval tisíce dolarů. Po vypuknutí války mezi Izraelci a Palestinci se o ně ale ošetřovatelé neměli šanci starat, ani jim zajistit potravu. Dostat se do zoo bylo nemožné.

Válečná ofenziva z léta 2014 trvala více než tři týdny, po tu dobu tak byla zvířata zanechána napospas, opuštěná a bez potravy. Majitel zahrady přišel o 65 exemplářů, mezi kterými byli opice, želvy, tygři i lvi. Rozhodl se je však nepohřbít, ale nechat celou zkázu lidem na očích.

Snímky pořízené letos tak zachycují ztrouchnivělá těla zvířat, která ve výbězích leží jako pomníky, vysušená a bez života...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jarmusch ( 7. března 2016 15:15 )

Zvířata trpí i ve volné přírodě, nebo myslíte, že je povznáší, když jsou zaživa sežraná silnějším ? Ale možná si řeknou, takhle je to v přírodě zařízené,je to ok, jen si na mně pochutnej. Tipuji, že majitel měl ta zvířata rád, těžko ale přemluvit někoho, kdo si neváží ani lidského života, aby ho k těm zvířatům pustil. Svinstvo to je, ale je třeba dobře ty *** dohledat a neházet vinu na jiné.

ludmilak ( 6. března 2016 13:05 )

Kájo, nemachruj a nenadávej,radši zvířatům pomáhej !

sores ( 6. března 2016 11:56 )

 Lidi jsou skutečně ty největší s.vině!!! Zvířata pokud nežijí ve volné přírodě jsou vyloženě odkázána na člověka-svin.i. Příroda musela být zpitá do němoty když nás tvořila!!!! Vraždy, znásilňování a války v tom je člověk superman.

jarunkapd ( 6. března 2016 11:38 )

Místo na cikány a utečence je potřebné dávat peníze více na zvířata.Ty opravdu nemohou pracovat,ale cikáni ano.

pavucinka ( 6. března 2016 11:29 )

Stačí udělat kontrolu v bezpečnsotních agenturách, jak tam chovají psy. Poberou je někdy zdarma v útulku, s jsou to psyi zcela nevhodní na ochranu, poznam,en aní týráním a necvičerní, takže fakticky je to podvod. 

Zobrazit celou diskusi