Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Harvard se stydí za svůj erb a chce změnu. Patřil totiž otrokářské rodině

Autor: tmp - 
6. března 2016
09:10

Harvardova univerzita uvažuje o změně štítu své právnické fakulty. Jedna z nejprestižnějších vysokých škol na světě tak chce učinit poté, co skupina studentů upozornila na historii erbu, který symbolizuje otrokářskou rodinu. Podle komise právnické fakulty erb nereprezentuje hodnoty školy. Informoval The Washington Post.

Přestože je štít používán desítky let světově nejprestižnějšími institucemi, podle harvardské komise právnické fakulty reprezentuje peníze vydělané otrokářstvím a krutostí.

2620133:gallery:true:true  




O změně tradičního erbu pravděpodobně rozhodne děkanka právnické fakulty Martha Minow, která již schválila doporučení komise. Podle ní by vhodným časem pro změnu mohlo být dvousté výročí školy v roce 2017.

Erb byl vytvořen ve třicátých letech 20. století na základě rodinného štítu Issaca Royalla mladšího, který odkázal své rodinné dědictví Harvardu na vytvoření první právnické fakulty. Spojení rodiny se školou bylo diskutováno s posledních letech zejména poté, co jeden z profesorů odkryl historii rodiny při psaní knihy o škole. Tématu se pak na podzim chytla skupina studentů práva.

„V místě, jako je Harvard, si myslím, že je nesmysl, že bychom nedokázali najít nějaký lepší symbol,“ řekl student třetího ročníku práva Alexander Clayborne.

Komise se rozhodla doporučit změnu štítu poté, co v anketě mezi 500 respondenty 55 % odpovědělo, že by chtělo štít změnit. Pouze 31 % si přálo starý symbol ponechat. Podle odpůrců výměny štítu jde o mazání historie, která by se měla interpretovat a ne ignorovat.

Isaac Roayall mladší zdědil ohromné cukerné plantáže po svém otci v roce 1739. Ty mu obhospodařovali otroci, ke kterým se prý podle některých historiků navíc choval brutálně. Svůj majetek pak odkázal Harvardově univerzitě.



Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tgbg ( 6. března 2016 19:18 )

  kde jsou jména senátorů ? chci vědět proti komu budu volit ?kde jsou ta jména ? tiše proběhlo výročí vraždy Karla Kryla komunistickými bestiemi Karel Kryl pochopil ,že komunistický zrůdný zločinný režim je mnohem horší než byl ten proti kterému písničkami protestoval , natočil písničku DEMOKRACIE která vystihuje zrůdné zlo které se 1948 dostalo k moci když oznámil ,že bude kandidovat na prezidenta místo agenta KGB Adamce ,tak ho komunisti zavraždili , jako Dubčeka Karel Kryl zemřel náhle a zcela nečekaně na srdeční příhodu 3. března 1994 v Mnichově ve věku nedožitých 50 let, když dva dny předtím byl ještě v Praze. komunizmus diktatura oligarchů ,lživě nazývaný demokracie = koncentrační tábory, mučírny, světové války ,stovky lokálních válek, terorismus státní RUSKA nato , terorismus islámský založený RUSKEM , klerofašismus, fašismus, neonacismus , náboženství ,chudoba, nezaměstnanost, diktatura oligarchů, násilií ,masoví vrahové jako Brežněv,Putin, Lavrov,Chruščov, Stalin, stovky milionů obětí v komunisty vyvolaných válkách a stovky milionů obětí chudoby vyvolané komunisty pučem zla 1948 byly okradeny miliony lidí o majetky pomocí podvodníků , lichvářů, komunistických mafií , miliony lidí přišlo o právo na práci a slušný život , statisíce lidí bylo okradeno o bydlení stali se z nich bezdomovci, miliony lidí bylo okrádáno o přesčasy, příplatky za soboty, noční ,neděle dokonce o část nemocenské , miliony lidí se patlá v exekucích, další milion lidí je zadluženo na desítky let, 75% lidí žije jako žebráci od výplaty k výplatě, desetitisíce lidí bylo tímto komunistickým zrůdným režimem dohnáno k sebevraždám , každý rok na ulicích umíraly desítky bezdomovců , všechny oběti tohoto komunistického zla ve kterém jsme žili by měly mít právo rozkopat tlamy komunistickým zrůdám které podporují ,či spáchaly puč zla 1948 ,zavedl bych na to zákon oko za oko komunistické mafie patří před norimberský proces s nacisty:

tgbg ( 6. března 2016 13:48 )

komunistický puč 1948 je prohra občanů MULTIKULTI, globalfašismus ,komunistický lágr, poté co komunisti zavedli multikulti v RUSKU , islamizují evropu , to jsou plány fašistických elit NWO ,Bilerbergu, Trilatelární komise, RUSKA fašismu.. VŽDY hledejte příčinu ZLA ::: RUSKO fašismus provedl okupace islámských zemí bez mandátu OSN a vyhnal uprchlíky do EU ,zastavte fašistické ZLO RUSKA a zastavíte tak jejich záměrnou islamizaci EU stydím se za komunisty zrůdnou diktaturu podporující ruské neonacisty a proruské islámské teroristy - kdyby existoval spravedlivý soud už by ruští proteroristi skončili v kriminálech , Bití žen, pedofilie, nenávistné chování, bičování, sekání rukou, řezání hlav. viz islám , to do čr záměrně zavádí havloidní mafie USA a EURofašisti ........http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Huml-velmi-drsne-o-migrantech-a-islamu-Biti-z en-pedofilie-nenavistne-chovani-bicovani-sekani-rukou-rezani-hlav-Kolaps-a-chaos-Ceka-nas-obcanska-v alka-nebo-emigrace-424663 globalfašismus ,ruský lágr RUSKA fašismus ruská muslimská Chůva, která uřízla hlavu dívce (†4): Chtěla se pomstít Rusku za útoky na civilisty vyzbrojené ruským fašismem v Sýrii http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/377920/chuva-ktera-urizla-hlavu-divce-4-chtela-se-pom stit-rusku-za-utoky-v-syrii.html

rumungro ( 6. března 2016 11:15 )

Genderismus vítězí. Kvůli rovnosti budem od zítřka používat všude a ve všem jen jedinou ze dvou barev. Černou.

hennessy7 ( 6. března 2016 10:35 )

 Jasně, pryč s erbem a vrátit dědictví Izákově rodině. Přece by nemohli studovat s vědomím, že studují na fakultě založené za peníze otrokáře!

andorea ( 6. března 2016 10:28 )

Takže zavrhneme erb, protože se neslučuje s hodnotami univerzity, ale dědictví pocházející z otrokářství nesmrdělo? Dost pokrytecké.

Zobrazit celou diskusi