Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dcera muže nalezeného na ztroskotané lodi: Chystá se identifikovat tělo otce

Autor: venu - 
1. března 2016
21:50

Tělo Manfreda Fritze Bajorata (†59) bylo nalezeno u pobřeží Barobo v Suriago del Sur. Muž byl doslova mumifikován a jeho jediná dcera Nina se teď chystá vyrazit z Německa na Filipíny, aby tělo svého otce identifikovala. Kdo byl nadšený námořník Manfred Fritz Bajorat?

Sny Manfreda Fritze Bajorata se zrodily tisíce kilometrů od místa, kde byl nalezen mumifikován. Na hranici Německa a Holandska. Lidé, již muže, kterého minulý týden nalezli na jeho jachtě, znali, uvedli, že byl skvělý. Miloval svou rodinu, moře a toužil po vymanění se z vnitrozemského života, který mu byl předurčen.

Se svou rodinou se dokonce přestěhoval na hausbót. Tak mohl spát a jíst na mořských vlnách, ale zároveň svou jedinou dceru Ninu vodit do školy tak, jak to všichni ostatní rodiče dělají. „Řeky, nádrže nebo jezera nikdy nebyly dostatečně velké pro jeho sny. Snil o otevřeném moři. Ne moc lidí má takovou odvahu, aby si sny splnili, on ji měl,“ řekl MailOnline Reiner Kirchner, kamarád zesnulého.

Manfred se narodil ve Velbertu, 14 mil od Düsseldorfu. S vodou se spřátelil už jako dítě. Plavat se naučil s rodiči v Belgii. A tam se moře stalo jeho osudovou láskou, až do dne, kdy potkal svou spřízněnou duši, manželku Claudii. Oženil se s ní v roce 1980 a v roce 1984 se jim narodila dcera Nina. Předtím než Manfred vyrazil na svou osudnou cestu, pracoval jako pojišťovací agent. Aby si mohl ale svůj sen splnit, prodal svou kancelář.

„Myslím, že v roce 2004 mi řekl, že se chystá prodat svoji kancelář a uskutečnit svůj sen. Obdivoval jsem ho za to,“ svěřil se Reiner. „Byl to laskavý člověk. Měl štěstí, že našel manželku, která sdílela jeho nadšení pro moře,“ dodal. Svůj podnik Madfred prodal a za získané peníze koupil jachtu, kterou pojmenoval Nina, po své dceři.

Čtyři roky se připravoval na plavbu a v roce 2008 vyplul na ostrov Martinique, který si zamilovala jeho manželka, která zemřela na rakovinu o dva roky později. „Byli jsme na jedné lodi třicet let. Pak zlá síla zvítězila nad vůlí žít. Jsi pryč. Kéž tvá duše najde klid. Tvůj Manfred,“ vzkázal své manželce do nebe Manfred. Byl do ní i po těch letech stále zamilovaný. „Nebyli jsme v kontaktu dvacet let. Ale po její smrti jsme si párkrát napsali nebo zavolali,“ řekl Reiner. „Myslím, že je kvůli té smrti jeho dcera zničená, zároveň je ale štěstí, že zemřel na lodi, kterou tolik miloval,“ dodal.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi