Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Alžířan znásilnil Němku a omlátil jí hlavu o chodník: Dostal osm let!

Autor: mka - 
28. února 2016
13:17

Alžířan, který v Hannoveru znásilnil a málem zabil studentku, dostal osm let vězení. Muž údajně během činu křičel „Inša Allah“ (doslova „dá-li Alláh“). Pětadvacetileté ženě nepomohl ani pepřový sprej, který jí útočník sebral a použil ho proti ní. Po útoku se jí zeptal, jestli „se jí to líbilo“.

Muž, o němž bylo prozrazeno pouze jméno Rheda, napadl mladou studentku Laru, když se vracela z diskotéky v pět hodin ráno. Muž čin opakovaně popíral, ačkoliv ho oběť identifikovala a policie našla při zatýkání na jeho oblečení její krev.

Žena před soudem vypověděla, že měla v ruce připravený pepřový sprej a pokusila se ho na útočníka použít, ten jí ho ale vytrhl a postříkal s ním ji. Zatáhl ji do tmavé uličky a řekl lámanou němčinou: „Potřebuji sex.“ Když chtěla křičet, zacpal jí ústa rukou. Pokusila se získat čas tím, že ho prosila, aby ji nechal na pokoji, ale nikdo, kdo by jí pomohl, v okolí nebyl.

Když se pokusila znovu křičet o pomoc, opakovaně ji udeřil do obličeje, opět ji postříkal sprejem a tak dlouho jí mlátil hlavou o zem, až téměř ztratila vědomí. Násilník jí také zacpal ústa a nos, takže žena málem zemřela udušením.

Jako by její popis útoku už sám o sobě nebyl dost šokující, to nejhorší přišlo na konec. „Po činu se mě zeptal, jestli se mi to líbilo a jestli jsem si to užila,“ řekla žena ohromenému soudu. „To jsem prostě nemohla pochopit.“

Muže usvědčily z napadení především testy DNA, ale soudce Stefan Lücke při vynášení rozsudku také řekl, že pokud by nestačily, jako důkaz posloužilo i to, že oběť útočníka bez jakýchkoliv pochybností identifikovala.