Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šílené záběry z kuřecích líhní: Takhle krutě se zachází s kuřátky, než vám skončí na talíři

Autor: haj - 
27. února 2016
19:23

Rádi si pochutnáváte na nejjemnějším kuřecím masíčku a nedokážete si život bez masa představit? Možná vám chuť zkazí otřesné video, které ukazuje, jak odporně a nelidsky se v továrnách zachází s maličkými nebohými kuřátky.

Šokující záběry, které potají natočila skupina podporující práva zvířat s názvem Animal Equality (Zvířecí rovnost), ukazují krutý osud kuřat během jejich leckdy posledního dne na světě. „Video, které masový průmysl nechce, abyste viděli,“ zní trefně popisek videa. Drsná nahrávka, která z vás možná udělá i vegetariána, skutečně není pro každého.

Hromadu žlutých pípajících kuliček se zobáčky na nich pracovníci továrny rychlými pohyby třídí. Některým hned utrhnou hlavičky, zatímco další, která se do masného průmyslu zřejmě nehodí, jsou ještě živá házena do tmavých pytlů na odpadky.

S kuřaty je zacházeno jako s neživými předměty, jsou jednoduše vysypávána z přepravek, některá jsou rozdrcena spolu s rozbitými skořápkami od vajec. Když přežijí dostatečně dlouho, dostanou od zaměstnanců injekci s vakcínou a hormony. Díky těm dorostou už za pouhých 40 dní. Někteří ptáčci bohužel ale rostou tak rychle, že jejich nohy nestíhají držet krok.

djaba ( 28. února 2016 19:43 )

Zrovna teď budu jíst kuřecí polévku uvařenou ze dvou stehen .Kdybych měl výčitky ,nesměl bych jíst jakékoliv maso .Dobrou chuť .

abzk ( 28. února 2016 15:11 )

Jak zakročit aby se to nedělo? Na to je jediný skutečně účinný způsob - nekupovat to. Za to co se v supermarketech prodává si můžou blbý český ovce, který krátce po '89 při nakupování ochotně vyměnily kvalitu za o něco málo levnější šmejdy, čemuž se samozřejmě obchodníci rychle a ochotně podřídili ve všech směrech. Bohužel většina ovcí se doteď nepoučila, takže náprava bude běh na zatraceně dlouhou trať. Zákazy a kontroly jsou jenom okrajový podpůrný prostředek ale bez toho, aby zákazníci přestali kupovat svinstvo, jsou k ničemu. Snížení kvality - nižších nákladů - jde docílit tisíci způsoby a všechny legislativa nikdy nepostihne, na to platí skutečně jediné, kupovat pouze kvalitu.

pepen ( 28. února 2016 08:58 )

Bohužel to nejsou jenom kuřata-veškeré potraviny v Čechách stojí za dvě věci!!!!Tady jste každý chytrý až na půdu-kdyby jste raději přemýšleli,jak zakročit,aby se to nedělo!!!Aby se k nám nedovážel ten odpad co třeba v Německu a jiných zemích nesmí do obchodů!!!Tam jsou přísné kontroly,zakázané Éčka a náhražky -si nedovolí dát do potravin.U nás to není problém-za tučné obálky jde vše!!!Jde o vaše děti-jedy jsou úplně ve všem.Za posledních 20 let se zvýšila rakovina v Česku několikanásobně.Dnešní mládež se bude dožívat 30 až 40 let.To vám nevadí inteligenti!!!!Jste líní vyjít do ulic a říct svůj názor -nebo podat trestní oznámení na ministerstvo zemědělství-kvůli tomu co tu lidem prodávají v obchodech!!!Český národ nestojí za nic-za 26 let od revoluce,je tu vše rozkradené vytunelované a Češi jsou v klidu,,jako by se jich to netýkalo,,!!!

dsmann ( 28. února 2016 03:56 )

Co to meleš? Píšu o kvalitě, která je u kuřat od malých chovatelů nesporná, jelikož jde o venku chovaná kuřata, přirozeně krmená, a kvalita se pozná podle vzhledu, vůně a chuti masa. Ti Babišovi svinstvem vyhnaní a krmení chcípáci smrděj a chutnaj jako bláto

nouzy ( 27. února 2016 23:34 )

Je to smutný.. Ale takovej je bohužel život..

Zobrazit celou diskusi