Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Fajád brzo na svobodě? Libanon ho Američanům nevydá, tvrdí jeho právník

Autor: kle - 
27. února 2016
12:58

Alí Fajád, kterého Češi vydali do Libanonu výměnou za pětici uvězněných Čechů, se nejspíše brzy dostane na svobodu. Bejrútský žalobce totiž prý rozhodl, že Libanonec nebude vydán do USA, kam ho původně měli poslat Češi. Fajád se navíc nejspíš během pár dní dostane na svobodu. V sobotu to uvedl Český rozhlas s odvoláním na Fajádova advokáta Vladimíra Řičicu.

Fajádův advokát rozhlasu řekl, že podle informací, které má, Libanon Alího Fajáda do USA nevydá. „Podle této informace libanonský státní zástupce nevyhověl žádosti Spojených států o jeho vydání k trestnímu stíhání do USA. Mám za to, že konečné rozhodnutí o jeho propuštění může být v řádu dnů. Zdůrazňuji ale, že je to můj názor,“ řekl Vladimír Řičica.

Alí Fajád čelí u amerického soudu obžalobě z přípravy vraždy zaměstnanců americké vlády. Navíc se měl pokusit získat, přepravit a použít zbraně na podporu teroristům.

Česká republika vydala Fajáda do Libanonu začátkem letošního února. Ve stejné době se vrátila pětice unesených Čechů, podle všeho šlo o výměnu. Na to ostře reagoval americký velvyslanec v Praze.

Odlet Fajáda z ČR:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pierot ( 27. února 2016 14:34 )

Libanonec Alí Fajád tvrdí, že mu česká vojenská rozvědka slíbila za milión dolarů pomoc. Do vseho se nasereme http://www.novinky.cz/krimi/395960-rozvedka-mi-za-milion-dolaru-slibila-pomoc-rekl-pry-policii-fajad .html

pierot ( 27. února 2016 14:10 )

Ja bych mafiana vydal hned. Takhle se nedovime co za vsim je.

Zobrazit celou diskusi