Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Skupina Afghánců obtěžovala nezletilé dívky v Německu: Policie je propustila

Německé město Kiel
Německé město Kiel  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
26. února 2016
22:23

Skupina dvou až tří desítek migrantů pronásledovala a obtěžovala v severoněmeckém Kielu tři dívky v nákupním centru. Hlavními podezřelými jsou žadatelé o azyl z Afghánistánu, informovala dnes agentura DPA. Čtvrteční incident připomíná silvestrovské útoky davu lidí arabského a severoafrického původu, kteří obkličovali ženy, sexuálně je napadali a okrádali. V Kielu ale k sexuálnímu napadení nedošlo.

Tři dívky ve věku 15, 16 a 17 let začali dva muži z Afghánistánu pronásledovat, fotografovat a natáčet v obchodním domě nedaleko kielského nádraží, informovala dnes místní policie. Fotografie a záznam následně posílali dalším lidem. Postupně se přidávali další muži, kteří dívky obtěžovali. Skupina nakonec čítala asi 20 až 30 osob. K sexuálnímu napadení nezletilých ale podle policie nedošlo.

Hlavní podezřelé ve věku 19 a 26 let a další dva muže z davu policie zadržela, posléze je ale opět propustila.

Incident se podle agentury DPA podobá útokům ze silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem a jiných německých městech. V porýnské metropoli už policie přijala přes tisíc trestních oznámení, z toho více než 400 kvůli činům sexuální povahy, včetně znásilnění. Většina podezřelých spadá podle nedávného vyjádření kolínského prokurátora Ulricha Bremera do obecné kategorie uprchlíka.

Ve středu se v Kolíně nad Rýnem konaly první dva procesy s pachateli zločinů ze Silvestra. Třiadvacetiletý Maročan dostal za krádež mobilního telefonu šestiměsíční podmínku. Dvaadvacetiletý Tunisan si za krádež kamery od soudu odnesl tříměsíční podmíněný trest. Dalším průběhem jejich azylového řízení se soud nezabýval.

Po silvestrovských incidentech zesílilo v Německu volání po tvrdším přístupu k migrantům, kteří se prohřeší proti zákonu. Zpřísnění azylových zákonů, které mimo jiné zjednoduší právě vypovídání uprchlíků, kteří se dopustí trestného činu, dnes po Spolkovém sněmu schválila i Spolková rada, v níž zasedají zástupci jednotlivých spolkových zemí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině