Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dům zavalil v Kyjevě stavbaře: Muž proletěl skrz pět podlaží

Autor: shp - 
26. února 2016
07:28

Z trosek pětipodlažního domu, který se zřítil v centru Kyjeva, se podařilo zachránit šest lidí. Záchranáři našli mrtvého jednoho ze stavbařů, kteří dům opravovali krátce před zhroucením. Záchranné práce pokračují kvůli možnosti, že by pod troskami mohli být další lidé.

Mrtvého stavbaře se podle kyjevské radnice dosud nepodařilo z ruin vyprostit, protože hrozí, že by se mohla zhroutit další část domu. Pět přeživších stavebních dělníků bylo podle deníku převezeno do nemocnice, šestý je na cestě.

Chlapík se podruhé narodil. Proletěl skrz pět podlaží, ale vyvázl jen s modřinami. Kromě toho mu trosky pohmoždily nohu,“ poznamenal kyjevský starosta Vitalij Kličko poté, co místo neštěstí navštívil a popovídal si s jedním ze zachráněných stavbařů. Prohlásil také, že záchranáři budou pracovat na místě nejméně dalších 24 hodin, dokud trosky neodklidí.

Soukromý dům na ulici Bohdana Chmelnického, který spadl ve čtvrtek odpoledne, byl prázdný s výjimkou stavebních dělníků, kteří jej zrovna opravovali. Podle úřadů se stavební úpravy odehrávaly bez patřičného povolení. Neštěstí vyšetřuje policie.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi