Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Brazílii trápí „zikagang“: Muži v armádních uniformách drancují domácnosti

Autor: ČTK, tmp - 
22. února 2016
08:46

Vykutálení zlodějíčci využili strachu z viru zika v Brazílii, kde je nejvíce rozšířený. Skupina mužů se vydávala za zdravotníky, kteří zbavují domácnosti viru. Místo toho ale byty zbavují pouze cenností a peněz. Informovala agentura AP.

Brazilské úřady varovaly obyvatele města Joinville na jihu země, aby se měli na pozoru před skupinou mužů vydávající se za zdravotníky zbavující domácnosti viru zika. Trojice podvodníků se podle policie pod touto záminkou dostává do bytů, avšak místo viru je „čistí“ od cenností. Podle agentury AP již v pátek ukradli značný finanční obnos a elektroniku.

Záběry z bezpečnostní kamery zveřejněné televizí G1 ukazují, jak dva muži v armádních uniformách a třetí v úboru zdravotního inspektora vcházejí do bytu, z něhož si poté bez vědomí majitele odnesli peníze a techniku.

Co je virus zika? Podívejte se na video:

Video Vše o viru ZIKA: Horečka, vyrážka a deformace mozku dětí - Tomáš Polák, Matěj Šrám
Video se připravuje ...
Brazílie patří k zemím nejvíce postiženým šířením viru, který přenášejí zejména infikovaní komáři a který ohrožuje vývoj mozku lidského plodu. V rizikových oblastech prochází domy na 300 000 zdravotníků, kteří mají v doprovodu vojáků na starosti ničení možných zdrojů nákazy.

djaba ( 22. února 2016 19:35 )

Tie bábitka vyzerajú ako malí mafiánkovia .

vvogh.t ( 22. února 2016 12:05 )

tam bych na olympiádu nejel ani kdyby mi to ČSTV zaplatila a dala sto tisíc na ůtratu

prycsnima ( 22. února 2016 11:33 )

 Kdo vypustil virus z laboratoře ?

Zobrazit celou diskusi