Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Spojené státy nejsou připraveny na boj proti kybernetickým hrozbám, uvedl Obama

Autor: ČTK, tmp - 
17. února 2016
23:03

Spojené státy nejsou dostatečně připraveny na obranu před kybernetickými hrozbami, ale tento úkol bude z větší části už záležitostí příštího prezidenta. Prohlásil to dnes prezident Barack Obama na bezpečnostní poradě v Bílém domě.

Barack Obama před nedávnem rozhodl o zřízení speciální komise pro posílení národní kybernetické bezpečnosti, jejímiž šéfy se stali bývalý poradce Bílého domu pro otázky národní bezpečnosti Tom Donilon a bývalý šéf společnosti IBM Sam Palmisano.

Obama na dnešní poradě s oběma experty konstatoval, že internet sice lidem přinesl spoustu příležitostí a bohatství, „mnohé o našich životech je ale stahováno a ukládáno“. Otázka kybernetické bezpečnosti je složitá a dlouhodobá záležitost. Úkolem nově zřízené komise bude zajištění bezpečnosti vládních databází a datových úložišť organizací působících v kriticky důležitých sektorech ekonomiky, uvedl prezident.

Donilon a Palmisano mají podle agentury Reuters z Obamova pověření do konce roku předložit návrh na dlouhodobou strategii internetové bezpečnosti USA.

Americká vláda počátkem roku oznámila, že vytváří novou protiteroristickou skupinu, jejímž úkolem bude boj s propagandou Islámského státu a dalších teroristických skupin na internetu. Skupinu budou řídit ministerstva vnitra a spravedlnosti za pomoci ministerstva zahraničí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

asijo ( 18. února 2016 05:19 )

Hlavně,že sami je provádějí,jsou největší hrozba pro celý svět.

Zobrazit celou diskusi