Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bolest i zázrak zrození: Neuvěřitelné fotografie porodů

Autor: shp - 
17. února 2016
05:29

Usmívají se na svá novorozená miminka, řvou v bolestech nebo je porod teprve čeká. Tyto neuvěřitelné fotografie zachycují zázrak zrození i vše, co k němu patří nebo co mu předchází. Ne vždy jde o příjemný zážitek, ale projít si jím musí každá matka. Vždyť na konci rodičky nečeká nic menšího než darování života.

Tyto dechberoucí fotografie pocházejí ze soutěže International Association of Professional Birth Photographers (IAPBP) – tedy Mezinárodní asociace profesionálních fotografů porodů. Proto jsou tedy tak osobité. Každý snímek vypráví jiný příběh a má i jiné téma.

Soutěž totiž byla rozdělena do tří kategorií – porod, narození a šestinedělí. Na snímcích je tak zachycena celá řada událostí, od kontrakcí, tlačení přes porod, přivítání miminka až po netradičnější snímky jako porod císařským řezem nebo domácí porod ve vodě.

Každá maminka má svou představu o tom, jak její miláček přijde na svět. Všechny si však přejí jediné – aby jejich potomek byl zdravý a šťastný. Vítězným snímkem soutěže se stala fotografie od Marijke Thoen, která zachycuje novorozené kudrnaté miminko po porodu ve vodě.

Vítězný snímek navíc potvrzuje velkou zajímavost – i když vývoj foto techniky postupuje mílovými kroky a digitální fotografie vytlačily analogové, na stylový černobílý snímek stále nic nemá. Marijke Thoen nebyla jediná ze soutěžících fotografů, která si to myslela.

petrw ( 25. října 2018 18:42 )

je to hnus

villon ( 8. listopadu 2017 23:48 )

Tohle je tak hnusný, že bi se to nemělo vynášet ven. Fujky.

Abigi ( 18. února 2016 14:58 )

Hnusej ses ty... Jak si prisel na svet z vajicka??? A chlap co kde kporodu je frajer... Delat to jo ale jinak nic to vy jste hnusni

Abigi ( 18. února 2016 14:55 )

A ty intelignte tebe prinesl cap???? Oprvadu iq tykve ze?

mirkazam ( 18. února 2016 07:53 )

A to některé ženy chtějí své muže u porodu...no nevím

Zobrazit celou diskusi