Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Napij se, maličký! Rodiče dítě zavrhli, obvinili ho z čarodějnictví

Autor: shp - 
15. února 2016
20:34

Jmenuje se Hope (naděje), ale sám veškerou naději ztratil. Ve dvou letech se dlouhé měsíce potuloval nahý v ulicích, jedl odpadky, živořil a snažil se přežít. Když nebohého malého Nigerijce nalezla dánská humanitární pracovnice Anja Ringgren Loven, okamžitě mu dala vodu a kus žvance. Nebýt jí, dítě by pravděpodobně zemřelo.

Vystrašeného chlapce, kterého zavrhla vlastní rodina, protože ho podezírala z čarodějnictví, se blonďatá Dánka ihned chopila. Odvezla ho do nemocnice, kde zjistili, že kromě zjevné podvýživy trpí Hope mnoha parazity včetně červů.

Tisíce dětí jsou obviněny z čarodějnictví. Viděli jsme mučení dětí, mrtvé nebo vystrašené děti,“ napsala Anja na Facebook k sérii fotek s chlapečkem. Dítě nejdříve nebylo schopné ani samo přijímat potravu. Nyní, po dvoutýdenní léčbě v nemocnici, Hope již jí sám a jeho stav je stabilizován.

Hopeův stav je nyní stabilizován. Jí sám a jeho tělo reaguje dobře na léky. Dnes už měl síly na to, aby se posadil a usmál se na nás. Je to silný chlapec,“ dodala Anja, která v Africe dokonce žije. Nejsmutnější na tom všem podle ní je, že osud chlapce není na kontinentu ničím výjimečným.

petrkramnypresident ( 16. února 2016 10:42 )

Vypadá to, že tenhle čert přilítnul rovnou z pekla...

funebrak ( 16. února 2016 10:21 )

Napij se, maličký! A pořádně tě nakrmíme! Ať máš velkou sílu se rozmnožovat! Ať máme kam posílat naše korunky! Z našich supermezd!

bara ( 16. února 2016 10:05 )

je to hrůza, děs, přelidnění, nedostatek vody, nedotatek potravin, nemoci všeho druhu - to nedopadne dobře, většině se pomoci nemůže. Malé děti tam chodí po vesnici či městě a nikdo si jich ani nevšímá...

bara ( 16. února 2016 10:03 )

 V téhle zemi žijí i křesťané, je to tak půl na půl, u nich obřízka žen se neprovádí, u tamějších muslimů, kteří nejsou ale tak ortodoxní jako arabáči, tak ve větších městech, nebo v Lagosu např. už jen v malé míře... Nigerie leží až na západě Afriky!! Ono to je těžký s těmi africkými zeměmi, když se podíváte na statistiku, tak zjistíte, že za dvacet let tam v některých zemích tohoto kontinentu stoupl počet obyvatel i o 30 % za pouhých 20 let!! Například tahle hrozně chudá země má cca 17 x větší počet obyvatel než ČR. nebyla to dříve kolonie Angličanů? Protože úřední řeč tam je angličtina, jinak je tam spousta jiných nářečí...

keep.smiling ( 16. února 2016 09:49 )

doufám že vítat araby nebudeme. Jenže - arabáči migráči nejsou vesměs "čokoládoví", oni jsou "béžoví", Afrika je obrovský kontinent.

Zobrazit celou diskusi