Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zalíbil se vašemu dítěti ISIS? Ať kouká víc na fotbal, vybízí Britové

Autor: mb - 
15. února 2016
18:28

Vpravdě kuriózní doporučení vydal soud ve východním Londýně. Dívce (17), která zřejmě chtěla prchnout k džihádistům do Sýrie, doporučil, aby se více dívala na televizi, zajímala se o kluky, a dokonce i fotbal. Radu britské justice si ale nejmenovaná muslimka nejspíše nevezme k srdci. Je to totiž přesně to, čím radikálové pohrdají.

Dívka se údajně chtěla stát nevěstou teroristy v Sýrii a již připravovala útěk z Británie. Na její chování upozornila sociálka a policie, soudce proto na základě zprávy sociální pracovnice dívce doporučil, aby se dívala více na televizi. „Základem myšlenky je to, že televize bude sloužit jako okno do světa, jako je fotbal, kluci a tak,“ řekla britským médiím právnička Sarah Morgan, která zastupovala u soudu otce, který chce zabránit radikalizaci dcery.

Ženou je do náruče extremistů

Kritici rozhodnutí soudce označili za kontraproduktivní, Kirill, patriarcha Ruské pravoslavné církve, dokonce obvinil nedávno Západ v tom, že prosazováním liberálních hodnot státy západní Evropy nahánějí mládež do náruče extremistů. „Islámský stát vytváří civilizaci, která je nová v porovnání s bezbožnou, sekulární a ve svém ateismu dokonce radikální společností. Průvody sexuálních menšin se podporují, ale miliony francouzských křesťanů rozežene policie, když brání tradiční hodnoty,“ prohlásil patriarcha v obsáhlém rozhovoru již v lednu. Reagoval tak na brutální potlačení protestů ve Francii, když lidé demonstrovali proti tzv. homosexuálnímu manželství.

Kritice čelí i samotný program britské vlády, který má odhalit radikalizaci mezi mládeží. Kvůli „radikalizaci“ byly totiž sociálnímu úřadu i policii nahlášeny děti už předškolního věku.

pekaaaros ( 17. února 2016 23:25 )

jak doporučení? jak fotbal? jak kluky? Projevíš sympatie, jdeš ke zdi. najdou u tebe vlajku, ke zdi! Oni se nám vysmívaj, že to neděláme. Berou to jako naši slabost. Tak s tím začněme dřív, než bude pozdě.

Zobrazit celou diskusi