Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vrah krásné Alex je mnohem starší, než říkal! Somálec o svém věku lhal, tvrdí migrační úřad

Autor: lm - 
12. února 2016
22:00

Vrahovi krásné Alex (†22) je více než 18 let! Tvrdí to švédská migrační agentura, která somálského uprchlíka zpovídala při azylovém řízení. Youssaf Khaliif Nuur tvrdil, že mu je pouze patnáct let. Proč ho tedy nakonec poslali do centra pro mladistvé, kde posléze chladnokrevně zavraždil svou opatrovatelku?

„Žadatel (o azyl) působil velmi nevěrohodně, když tvrdil, že mu je méně než 18 let,“ uvedla Johanna Mahlen, tisková mluvčí Švédské agentury pro migraci. Toto přiznání přišlo nedlouho poté, co média zjistila, že si Youssaf Khaliif Nuur zažádal ve Švédsku o pracovní povolení. A to navzdory tomu, že mladiství v jím uvedeném věku ještě navštěvují školu.

Věk somálského migranta je pro soudní proces zásadní. Kdyby byl Youssaf mladistvý, jeho trest by byl o poznání nižší. „Mladiství mezi 15. a 17. rokem jsou posílaní do vězení jen opravdu ve výjimečných případech,“ sdělil britskému serveru MailOnline profesor Jerzy Sarnesci z katedry kriminologie na Stockholmské univerzitě. Podle něj by Youssaf jako mladistvý delikvent dostal maximálně čtyři roky v nápravném zařízení.

Zprávu o věku migranta uvítala zdrcená maminka mladé Alex. „Zničil nám celý život. Myslím, že bude jen dobře, pokud bude souzen jako dospělý a dostane velmi dlouhý trest ve vězení, protože to, co udělal, je neomluvitelné,“ uvedla.

Matka Alex předtím veřejně kritizovala švédské politiky za to, že umožňují dospělým migrantům, aby lhali o svém věku a byli posláni mezi mladistvé. Alexandra se o tyto mladistvé starala a Youssaf ji ubodal poté, co před ním chránila jiného svěřence.

„Alexandra věděla, jak si poradit s dětmi, včetně násilnických. Ale ti, s kterými pracovala, byli ve skutečnosti velcí a silní chlapi. Viděla jim to na očích a poznala to z jejich těl,“ uvedla dříve zdrcená Alexina matka.

dante ( 14. února 2016 09:45 )

--dejte nu somálský trest--vykulčit-a popravit--at si chlapec smrt ---užije !!!

marlen52 ( 13. února 2016 16:02 )

zavřít až zčerná a pak okamžitě vyhostit

lipno ( 13. února 2016 13:52 )

Lýba tu sběř podporuje a ne zadarmo! Teď bude diskuzi mazat, nedostala by 30 stříbrných

citruss ( 13. února 2016 10:10 )

Ten všivej negr měl na ní chuť a ona ho odmítla a tak jí zabil.Hned od začátku jsem já a dalších milióny lidí věděl že s věkem kecal,jen aby se vyhnul tvrdšímu postihu.i malý děcko by poznalo že mu je mnohem víc,než ten černej odpad tvrdil.Nakonec to dopadne tak,že negra pustí s tím odůvodněním,že dívka byla příliš sexy a že si o to koledovala.A že kdyby byla zahalená od paty až k hlavě že by se jí to možná nestalo.hnus!!!

lynx ( 13. února 2016 09:30 )

 A to ho nešlo, zastřelit při pokusu o útěk?

Zobrazit celou diskusi