Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Osmiletý chlapec ze Slovenska skončil v italském děcáku: Do Itálie ho unesl jeho otec

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: lm - 
9. února 2016
22:54

Unesený Peťko (8) se vrací na Slovensko! Chlapeček, kterého v lednu jeho otec (51) unesl do Itálie, ale po traumatickém zážitku zamíří do dětského domova. Co s ním bude dále?

K únosu došlo 21. ledna v Bratislavě. Američan Christos u základní školy vyrval Peťka z náručí jeho matky a odvlekl ho do auta. Posléze se s chlapcem vydal za hranice a plánoval, že ho odveze až do Řecka, odkud Christos pochází. Policisté je ale chytli v Itálii a Peťka otci odebrali. Christos poté pokračoval do Řecka sám.

Slovenské soudy poté dle zjištění Nového Času otálely s vydáním rozhodnutí o návratu Peťka zpěv a Italové proto chlapce poslali do dětského domova. Traumatizovaný chlapec strávil více než dva týdny v zamřížovaném pokoji a se svou maminkou se mohl vídat jen dvě hodiny denně. Až v pondělí, tedy celých 19 dní po únosu, slovenský soudce konečně pro malého Peťka poslal sociálku.

2589090:gallery:true:true

Christos čelí na Slovensku obvinění z únosu. Otec se ale brání tím, že americké soudy chlapce předtím svěřily do jeho výhradní péče a matka s ním kvůli tomu posléze z USA utekla do rodné země. Andrea prý následně ignorovala všechny soudní příkazy, aby se chlapec vrátil do krajiny obvyklého pobytu, tedy do USA.

Malý Peťko skončí po návratu na Slovensko opět v dětském domově. V tom bude nejspíš žít do doby, než o jeho osudu rozhodnou slovenské soudy.

sabartnok ( 10. února 2016 02:59 )

 Všichni účastníci kauzy by se měli zeptat dítěte kde mu je dobře a tam ho dát po prošetření podmínek k jeho pozitivnímu vývoji duše i těla. Je mu 8 let a velmi dobře rozpozná kde by mu bylo lépe. Otci, který se takto zachoval bych dala zákaz přiblížit se k dítěti.

Zobrazit celou diskusi