Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Krkavčí matka, která zavraždila syna, odešla od soudu bez trestu! Druhého syna prý nezabila

Autor: lm - 
9. února 2016
22:09

Na Slovensku padl verdikt v případě 31leté Alžběty, která byla obviněna z vraždy svého novorozeného syna Patrika. Podezření vyšlo najevo poté, co byla odsouzena za vraždu svého druhorozeného syna Jožka. Jožka se dožil jen devíti dní, jeho bratr zemřel 25 dní po narození.

Alžběta si za vraždu druhorozeného syna Jožka odpykává ve vězení 15letý trest. Policisté pojali po jejím odsouzení podezření, že krkavčí matka v roce 2009 zavraždila i svého prvního syna Patrika, který náhle zemřel pouhých 25 dnů po narození. Smrt Patrika byla tehdy uzavřena jako syndrom náhlého úmrtí kojence.

Alžběta s Patrikem podle obžaloby zacházela velmi hrubě. Podle vyšetřovatelů ho dusila a chlapec měl mnohočetné pohmožděniny a krevní sraženiny. "Malého Patrika vystavila hrubému zacházení vedoucímu k syndromu týraného dítěte," uznala podle slovenské televize JOJ soudkyně.

Krkavčí matka ale nakonec od soudu odešla bez trestu. "Nebylo jednoznačně prokázáno, že spáchala trestný čin, pro který bylo sneseno obvinění," odůvodnila osvobozující rozsudek soudkyně.

Alžběta si tak bude nadále odpykávat pouze trest za vraždu Jožka, kterého necelý měsíc po narození vyhodila z okna v pátém poschodí. Sourozenci jsou pochováni ve společném hrobě.2588870:gallery:true:true

byvalyvoliccssd4 ( 10. února 2016 00:45 )

To není Kramný, proto se to musí soudit jinak.

Zobrazit celou diskusi