Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Děsivá srážka vlaků v Mnichově: 10 mrtvých, 80 zraněných

Autor: ČTK, shp - 
9. února 2016
08:51

Několikanásobná smrt na kolejích! Při čelní srážce dvou vlaků v Bavorsku nedaleko Mnichova zahynulo deset lidí a dalších 80 utrpělo zranění. Za neštěstí může pravděpodobně lidská chyba.

Úterní čelní srážka vlaků v Bavorsku si vyžádala deset obětí. Bilance je konečná a nikdo další se nepohřešuje, uvedl mluvčí policejního ředitelství v Rosenheimu. Podle něj také nikdo z asi 80 zraněných není v ohrožení života.

Nehoda se stala u městečka Bad Aibling, které leží asi 50 kilometrů jihovýchodně od Mnichova, na lokální trati mezi Holzkirchenem a Rosenheimem. Na místo vyletělo jedenáct zdravotních vrtulníků.

Přetočeno skončilo několik vagonů. Jde o letošní nejhorší vlakové neštěstí v Německu. Situace je podle n-tv stále nepřehledná, o možné příčině nehody tak zatím nejsou žádné oficiální informace. „Zatím nemáme potvrzeno, že by na místě byli čeští občané,“ řekla v telefonickém rozhovoru Hana Ládková z mnichovského konzulátu.

Reportér zmíněné zpravodajské televize, který je u nehody, řekl, že trať je jednokolejná. V německých médiích se objevila spekulace, že není vyloučeno chybné nastavení výhybky. K této možnosti se ale úřady oficiálně nevyjádřily.

Vlaky, které se srazily, patří společnosti Transdev, což je největší soukromý železniční a autobusový dopravce v Německu. Firma v Horním Bavorsku provozuje vlaky pod obchodní značkou Meridian. 

Drážní expert Christian Böttger v rozhovoru s n-tv řekl, že o příčině nehody je zatím předčasné hovořit. Nevyloučil ale, že podíl na tragédii mohla mít lidská chyba nebo selhání technického zařízení tratě či vlaku.

panbaron ( 9. února 2016 11:57 )

jenom?

funebrak ( 9. února 2016 10:28 )

Údajně...

rama35 ( 9. února 2016 09:53 )

 Kdyby se to stalo v Cechach,tak budete vsichni brecet.Nechapu jak muzou byt nekteri tak bezsrdecni.

w.mojko ( 9. února 2016 09:03 )

zahynulo nejméně lidí ...nejméně kolik????

Zobrazit celou diskusi