Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sbohem, Davide! S Čechem, kterého rozdrtil jeřáb, se rozloučili v synagoze

Autor: shp - 
7. února 2016
20:36

Byl to dobrý muž, skvělý manžel a laskavá duše. Jeho život však tragicky ukončil pád jeřábu, který se zřítil na newyorském Manhattanu. S Čechem Davidem Wichsem (†38) se v neděli nejbližší rozloučili v synagoze, kde se konal jeho pohřeb.

Podle webu The Guardian i ABC News byl během smutečního obřadu David Wichs chválen za své dobré skutky. Těch udělal během svého života podle blízkých spoustu.

Byl to anděl, absolutní anděl. Byl úžasná, úžasná osobnost. Byl naprosto nejlepší a to dělá celou tragédii mnohem horší,“ prohlásil po jeho smrti Elie Weinstock, který se sám označil za rodinného rabína.

Po Davidovi zůstala truchlit jeho manželka Rebecca Guttman. Rodák z Prahy do USA emigroval v dospívání, později vystudoval Harvardovu univerzitu. Poté pracoval jako vedoucí obchodník v počítačové firmě. Kolegové ho označili za génia přes čísla.

David v době, kdy se jeřáb řítil na ulici, zrovna vystupoval ze zaparkovaného auta. Před 330tunovým monstrem neměl nejmenší šanci uhnout. Jeřáb ho rozdrtil. Dělníci v neděli jeřáb rozřezali na 35 kusů a odklidili ho z ulice.

kiwi65 ( 8. února 2016 00:14 )

 S čechem který emigroval se rozloučili v synagoze,manželka Rebecca ho označila za anděla,rabín to samý.Hlavně ho rozdrtil jeřáb když vystupoval ze zaparkovaného čecha.Tak takový hovadiny už mi hlava nebere.Hlavně by se tady na něj třeba mohla uděla nějaká sbírka né,když už to byl takovej anděl.Však my na to máme...

Zobrazit celou diskusi