Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Němci přitvrzují: Uprchlíci za sebe budou platit a rodiny se teď nesloučí

Autor: bru/ČTK - 
3. února 2016
12:06

Německá vláda dnes schválila zpřísnění azylových zákonů. Omezí se tak možnost přistěhování rodin běženců, kteří v Německu získali azyl. Kabinet také zařadil na seznam bezpečných států Alžírsko, Tunisko a Maroko, takže občané těchto zemí už nebudou mít šanci azyl získat. Opatření by měla začít platit 1. března, souhlas s nimi však ještě musí vyslovit obě komory parlamentu.

Možnost spojování rodin uprchlíků se pozastaví na dva roky, poté by měla být obnovena, uvedl mluvčí vlády Steffen Seibert. Vláda chce také dávat rodinným příslušníkům běženců přednost při sestavování kontingentů lidí, které by měla země v budoucnu vyzvedávat přímo z krizových oblastí.

Rozšíření seznamu bezpečných států by mělo urychlit průběh azylového řízení v zemi. Na občany těchto států se budou vztahovat pravidla pro zrychlené řízení, v jehož rámci je možné rozhodnout o azylu během dvou týdnů, v dalším týdnu by úřady měly rozhodnout o případném odvolání běžence. Očekává se, že žadatelé z bezpečných států budou moci azyl získat jen výjimečně, pokud prokážou, že je osobně tamní státní moc pronásleduje.

Ve zrychleném řízení se budou projednávat také žádosti těch běženců, kteří odmítnou s úřady spolupracovat, což znamená, že budou lhát o své zemi původu nebo si odmítnou nechat sejmout otisky prstů.

Součástí schváleného balíčku azylových zákonů je i to, že se běženci budou finančně podílet na nákladech na svou integraci do společnosti. Každý z nich bude muset platit měsíčně deset eur (270 Kč) za integrační kurzy, v nichž se učí německy a seznamují se s německou kulturou.

Balíček zákonů musí ještě schválit obě komory německého parlamentu. Ve Spolkovém sněmu mají vládní strany velkou většinu, komplikace se však očekávají ve Spolkové radě, kde zasedají zástupci německých zemí. Proti rozšíření seznamu bezpečných států totiž mají výhrady Zelení, kteří jsou zastoupeni v devíti ze 16 zemských vlád.

Takhle Němci demonstrovali kvůli uprchlíkům:

franta15 ( 26. dubna 2016 00:40 )

 Pokud budeme mít "za pár dní" bezvízový styk s Tureckem a schválí to navíc právě Merkelová, nikoliv orgány EU /nebo je na to přesvědčí/, tak je Šengen mrtvý. Přes neevropskou zemí, podporující islám na jejimž území se budou pohybovat miliony muslimů z celé Afriky a přilehlých zemí se k nám dostane každý azylan, ale i každý terorista. Jak chce Merkelová a potažmo EU kontrolovat lidi, kteří se budou v celé EU pohybovat "jako doma"??? A Turek to řekl jasně, buď budou víza nebo uvidíte co vám my uděláme a nám všem je to jasné. Je to vydírání, na které přes Merkelovou celá EU dobrovolně přistoupila. A ještě budeme platit jak mourovatí. Jsem pro zavření hranic každého jednotlivého státu, na něco to bude dobré. Budeme žrát naše jabka a vyrábět si naše erteple a maso a nebudou to kamiony vozit z jihu na sever a ze severu na jih. Vystačíme si třeba i sami jako dobří sousedé. Jestli se Anglie podřídí diktátu Merkelové a Němcům, tak dobře jim tak. Hlavně EU a Amerika potřebuje Anglii, ne obráceně a angličani by si měli být vědomí toho, že nejsou horší aby museli poslouchat po 70 letech zase Němce a riskovali konec Evropy. Myslím si, že naše firmy zvládnou obchodovat i bez Šengenu a Němci si zavřením našich hranic udělají problémy sami sobě. Kdo na ně bude pracovat za tak trapných podmínek jako naše firmy. Ať zkusí lidem doma dát platy našich lidí v Ml. Boleslavi i jinde! Celý svět co u nás podniká dává doma svým lidem zvláštní důchod navíc k tomu co jim dá jejich stát. Jenom u nás žádné firemní důchody nejsou a lidi v supermarketech pracují za 10 tisíc měsíčně! Blahoslavení ti naši lidi, co nic nevědí.

franta15 ( 26. dubna 2016 00:17 )

 Mně na našich a evropských politicích nejvíc vadí to, že EU vládne německá kancléřka. Porušuje hodně zákonů EU a nikomu to nevadí. Ani německým politikům a lidem, ale vůbec nikomu v EU. Jak je to možné? Všichni chlapi - politici i normální lidi se ztratili a celé neštěstí Evropy nechali na jedné ujeté trapné babě! Delší dobu o ní teď nebylo slyšet, ale ona nezahálela. Jsem zvědavý jak to dopadne s bezvízovým stykem s muslimskou a neevropskou zemí - Tureckem? Mají tam několik milionů migrantů a my celá EU jim ještě budeme platit za to, že nám je sem všechny pošlou, třeba i jako černé turky! Naši politici by měli už dávno vědět, že si musíme chránit naše hranice se svými sousedy, hlavně však s Německem. Všichni koho Merkelová nevezme se natlačí přechodně k nám a budou to ti nejhorší. Němci na uprchlíky peníze mají, ale co my země na totálním konci EU? Pro víc jak 1/4 našich občanů - důchodce a další chudáky žijící pod úrovní životního minima peníze nemáme. Zato budeme nejvíc peněz od teď dávat na přistěhovalce, policii, vojsko a povolné úředníky, kteří nám připravují peklo na zemi! Za pár let se už budeme zabíjet my sami sebe a stát proti všem postaví policii a vojsko. Náš gestapoš Diensbier to zařídí a svýho kámoše Slávka přesvědčí. Nepochopím anglány pokud teď nechválí vystoupení z EU. Musí přece vědět, že budou muset poslouchat Merkelovou a Němce! Holand už radši zalezl do nějakých kanálů a hlavní země EU Belgie si neumí udělat pořádek ani sama doma! Němci už nepotřebují k invazi v zahraničí ani nic schvalovat, Merkelová zřídí po dohodě s Obamou /který to má za pár/ dokonce vojenskou základnu v Turecku. A naši hoši tam budou sloužit za naše peníze, jak dokonalé!!! Kde jsme se to za vlády ČSSD ocitli, až se konečně probudíme bude už dávno pozdě. V politice to chce "novou krev", třeba takového Klause ml. Stačí aby si založil stranu obyčejných lidí a tím poslal všechny ty co sedí ve Strakovce celý svůj život do důchodu! Rakousko- náš vzor, jinak to nepůjde!

zlataa ( 16. února 2016 17:24 )

To má být legrace nebo co? Přitvrzují tím, že imigrant zapalatí 10 Euro za měsíc vzdělávání? Je to pakatel, ale věřím, že to vzdělávání většina odmítne, přece nebudou platit za to co nechtějí. Kromě toho to budou platit z dávek, které dostanou. To je výsměch.

rumungro ( 3. února 2016 21:49 )

Jejich zelení mají námitky,copak ale na to říká náš Matěj,který se jimi nechává sponzorovat.-Zbytečná otázka.

montevideo ( 3. února 2016 20:31 )

Měli by je naložit do speciálu a deportovat do Libanonu. Výměnou za 5 českých Pepíků.

Zobrazit celou diskusi