Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nejlepší šéfkuchař světa, který spáchal sebevraždu: Nejhorší bylo pro něj zklamat hosta

Autor: shp - 
2. února 2016
21:51

Byl to muž na svém místě, nejlepší šéfkuchař na světě, ale stres z práce na něj byl moc. Francouzsko-švýcarský mág z kuchyně Benoît Violier (†44) neunesl vyčerpání, a než aby zklamal, tak se raději zabil. Jeho nejbližší promluvili o jeho trpkém konci i o tom, jak moc jim chybí.

Jeho restaurace Restaurant de l'Hotel de Ville ve Švýcarsku se pyšnila třemi michelinskými hvězdami, on sám titulem nejlepší šéfkuchař světa. Před sebevraždou Violiera nezastavilo ani to, že měl manželku a syna.

Je to velká ztráta pro švýcarskou gastronomii. Benoît byl vzor,“ prohlásil televizní šéfkuchař René Schudel (39) podle švýcarského Blicku. Jacky Donatz (64) z restaurace Sonnenberg v Curychu je přesvědčen, že Benoît prostě nevydržel tlak, který na něj jeho zaměstnání vyvíjelo.

Benoît nevydržel ten tlak. Byl to ambiciózní člověk, ale také velmi citlivý. Jeho restaurace pro něj byla vším,“ prohlásil Donatz a dodal: „Nejhorší pro něj bylo zklamat hosta.“ Kdyby dal raději Benoît výpověď, mohl být stejně dobrým manželem a otcem stejně jako šéfkuchařem.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi