Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mlha trápila řidiče v Egyptě a Slovinsku. Hromadné nehody si vyžádaly desítky životů

Mlha trápila řidiče v Egyptě a Slovinsku. Hromadné nehody si vyžádaly desítky životů. (Ilustrační foto)
Mlha trápila řidiče v Egyptě a Slovinsku. Hromadné nehody si vyžádaly desítky životů. (Ilustrační foto)  (Autor: Foto Blesk - David Malík)
Autor: rc - 
31. ledna 2016
19:56

Víkend zahalený v husté mlze zažil Egypt a Slovinsko. V obou zemích si špatné počasí vybralo krutou daň na silnicích. Na dálnici jižně od hlavního egyptského města Káhiry při hromadné dopravní nehodě, při níž se srazila desítka aut a kamionů, zemřelo 21 lidí. Na slovinské dálnici došlo ke srážce až 70 aut.

Mlha potrápila řidiče v Egyptě. Oblíbené turistické letovisko je známé svou mizernou úrovní silnic, které se velice pomalu modernizují. O víkendu se podmínky ještě zhoršily kvůli husté mlze.

Podle egyptského serveru Ahram Online došlo v neděli k tragické dopravní nehodě na dálnici u města Bání Suvajf asi sto kilometrů jižně od Káhiry. Při nehodě se srazila desítka aut, kamionů a nákladních vozů. Podle agentury AP zemřelo dvacet jedna lidí a šestnáct bylo vážně zraněno.

Další tragická nedělní nehoda si vyžádala smrt dvou mladých lidí, kteří se srazili s nákladním vozem. Mladí lidé cestovali na vozítku zvaném tuk-tuk. To je motocykl se zadními koly a nástavbou pro cestující.

U Gízy zase způsobila nehodu nepozornost řidiče, který vjel na železniční přejezd a srazil se s vlakem.

Nepropustná mlha trápila i řidiče na Slovinsku. V sobotu se u obce Senožeče srazilo až 70 aut. Podle serveru Slovenskenovice.si si nehoda vyžádala čtyři životy a třicet lidí bylo zraněno. Doprava kvůli hromadné nehodě stála až do noci.

Podle agentury STA je tragická událost nejhorší v dějinách Slovinska.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi