Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šest lidí hospitalizovali po požití neznámé drogy. Mezi nimi byly i dvě těhotné ženy

Šest lidí v maďarském městě užilo neznámou drogu a upadli do bezvědomí. Mezi nimi jsou i dvě těhotné ženy. (ilustrační foto)
Šest lidí v maďarském městě užilo neznámou drogu a upadli do bezvědomí. Mezi nimi jsou i dvě těhotné ženy. (ilustrační foto)  (Autor: Shutterstock)
Autor: rc - 
31. ledna 2016
12:46

V maďarském městě Törökszentmiklós muselo být v uplynulých dvou dnech hospitalizováno šest lidí. Skupinka mladých lidí, mezi nimiž jsou i dvě těhotné ženy, po užití neznámé látky upadla do bezvědomí. U těhotných žen lékaři museli provést porod císařským řezem.

„Matky jsou umístěny na jednotce intenzivní péče v naší nemocnici a děti byly převezeny do hlavního města,“ řekla lékařka Tímea Ecsekiová z nemocnice v Szolnoku televizi M1.

V nemocnici v Szolnoku bylo hospitalizováno pět lidí. Jeden muž musel být v kritickém stavu převezen do nemocnice v Budapešti.

Podle toxikologa Gábora Zachera si mladí lidé vzali pravděpodobně drogy Pentedrone a tzv. alfa-PVP, které se na trhu objevily teprve před dvěma až třemi lety. „Mezi mladými lidmi jsou velmi populární,“ řekl Zacher serveru Novinky.cz. „Smutný je především fakt, že drogu vyzkoušely i dvě těhotné ženy,“ dodal.

Podle agentury MTI maďarská policie varovala, že užití takové látky může vést k ohrožení života.

„V souvislosti s tímto případem byl zadržen 39letý muž z města Törökszentmiklós,“ řekl mluvčí policie v Szolnoku Zoltán Szábo.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi