Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mrazivý vzkaz islamistů Evropě: Bude to horší než 11. září

Autor: ČTK, mb - 
31. ledna 2016
10:15

Islamisté zveřejnili nové video, ve kterém vyhrožují Evropě. A zřejmě hodlají zaútočit hned v několika státech najednou – Británii prý útoky „citelně zasáhnou“, ale nejvíce mají džihádisté spadeno na Španělsko. Část území dle nich patří muslimům. Útoky mají být tak hrozné, že „vlasy dětí zešediví“.

Islamisté video zveřejnili v sobotu, fanatici v klipu popraví pět mužů za „špionáž a odpadlictví od víry“. Zároveň ale také vyslali mrazivé varování Evropě, údajně rozpoutají teror horší, než bylo 11. září v USA roku 2001 nebo masakr v Paříži z listopadu loňského roku. „Vlasy vašich dětí zešediví,“ vyhrožují teroristé.

Nejvíce mají spadeno na Španělsko, chtějí se pomstít za porážku muslimských vojsk ve středověku. Ferdinand II. Aragonský v 15. století v Granadě přinutil kapitulovat posledního muslimského vládce Boabdila a de facto tak osvobodil španělské země od muslimské okupace. Jenže fanatici z Islámského státu mluví o „křivdě“, podle nich je to muslimské území a chtějí ho zpět.

Rok 2015 byl jen nácvik, varují experti

I když teroristé vyhrožovali již mnohokrát, dle expertů z evropských tajných služeb Evropu zřejmě masivní teroristické útoky letos neminou. „Myslím, bohužel, že v roce 2015 to nic nebylo. Směřujeme k jakémusi evropskému 11. září: souběžným útokům ve stejný den v několika zemích, na více místech. Něčemu velmi koordinovanému. Víme, že teroristé na tom pracují,“ svěřil se agentuře AFP jistý představitel protiteroristických sil, který si přál zůstat v anonymitě.

„V oblastech obsazených Islámským státem jsme nyní svědky verbování skupin mladých Evropanů a jejich výcviku s cílem poslat je zpět do země jejich původu, aby tam udeřili. Mají potřebné doklady a zbraně, znají jazyk a místo. Hodně jich zatýkáme, je ale nutné připustit, že jsme zavaleni počtem. Někteří projdou, někteří už prošli,“ doplňuje svého nejmenovaného kolegu bývalý analytik protiteroristické sekce francouzských tajných služeb DGSE Yves Trotignon.

salto ( 2. února 2016 09:32 )

Havel taky jako prví propustil kriminálníky

montevideo ( 1. února 2016 11:28 )

Policie zatkla otce, který za trest zabavil dceři mobil. Kontrolní otázka: V které zemi se tato absurdita mohla stát? Odpověď: Samozřejmě, v zemi neomezených možností - USA.

sores ( 1. února 2016 11:08 )

Jasně že to bude horší, to se dá čekat a to jedině díky svin.ským politikům kteří řídí Evropu a dávají souhlas pro černý že se o ně postarají. Veškerá vina je jen a jen na politicích, občanů se neptají zda souhlasí s jejich rozhodnutím. Občané jsou pro ně obyč.plebs!!!

salto ( 1. února 2016 09:56 )

Ono to tak dopadne, ale aby už nebylo pozdě, protože válka už začala, ale ještě si toho nikdo pořádně nevšimnul

1pepan ( 1. února 2016 09:47 )

Arabská kobyla zařehtala.

Zobrazit celou diskusi