Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chtěli posílat lidi do pracovních táborů! Stranu neonacisty Kotleby vyšetřuje policie

Autor: lm - 
29. ledna 2016
16:11

Slovenská Lidová strana Naše Slovensko (ĽSNS) nacionalisty Mariana Kotleby se opět ocitla v hledáčku policie. Dvojice radikálů z této strany totiž na sociální síti uveřejnila snímek připomínající koncentrační tábor s nelichotivým popiskem.

„Zatočíme s asociály a politickými zloději. Pošleme je do pracovních táborů!“ informoval nadpis u snímku, na kterém stála řada vězňů v symbolických černobílých proužkovaných uniformách. Na předvolební výzvě se objevuje i dvojice radikálů Marián Mišún a Marián Magát, kteří jsou známí svými sympatiemi ke slovenskému prezidentovi Jozefu Tisovi a nacistickému vůdci Adolfu Hitlerovi. O případu informoval server Aktuality.sk.

O obrázek, který nápadně připomíná nacistické vyhlazovací tábory, se začali aktivně zajímat i policisté. Po zahájení prošetřování výzvu představitelé krajně pravicové strany stáhli.

„Policejní specialisté budou prověřovat obsah banneru a zkoumat, zda došlo k trestnému činu,“ řekl Novému Času policejní prezident Tibor Gašpar. Podle deníkem oslovené expertky je sice příspěvek na hraně zákona, ale k trestnému činu pravděpodobně nedošlo.

Místopředseda ĽSNS odmítl, že by příspěvek měl být vyjádřením sympatií k ideologii potlačující lidská práva. „Jakékoliv spojování politické strany Kotleba – Lidová strana Naše Slovensko s fašismem a myšlenkou pracovních táborů odmítáme,“ reagoval Ján Kecskés.

Ruudazvostravy ( 29. ledna 2016 19:08 )

 Ja,tož ,,na stráž" huncúti.Ako sa hovorí ,,jeden Jůde,tvoja smrť"!

mikimaus321 ( 29. ledna 2016 18:39 )

více takových Kotlebů i u nás

Zobrazit celou diskusi