Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V Česku jsou stovky nezabezpečených kamer: Nesledují lidé na internetu i vás?

Autor: lm - 
28. ledna 2016
18:36

Stovky Čechů nevědí, jak zabezpečit své internetové kamery. Majitelé bezpečnostních kamer nemění při instalaci původní hesla od výrobců a vystavují se tak riziku, že je či jejich děti někdo bude sledovat v reálném čase přes internet. A už se tak děje!

Tisíce lidí po celém světě nemění u bezpečnostních kamer původní hesla od výrobce a umožňují tak hackerům, aby je sledovali živě přes internet. Ruský web Insecam.org se rozhodl na tuto skutečnost upozornit a shromáždil desetitisíce nezabezpečených přenosů z celého světa. A figuruje mezi nimi i zhruba tři sta živých přenosů z Česka!

Nejčastěji to jsou záběry z veřejných prostranství, ale najdou se i kuriozity. Na internetu se můžete podívat na záběry z několika českých prodejen, restaurací a heren. V seznamu figuruje i přenos z učebny informatiky jedné z brněnských škol, záběry z tělocvičny na Královéhradecku či vysílací místnost zlínského rádia Kiss.

Ruský web přenosy zveřejňuje, aby upozornil majitele bezpečnostních kamer, že takto vystavují své domácnosti a podniky riziku. Tyto konkrétní stránky odmítají uveřejňovat přenosy z domácností, což ale nevylučuje, že se k nim hackeři mohou dostat. Snadnou kořistí jsou pro kriminálníky například záběry z tzv. dětských chůviček.

djaba ( 28. ledna 2016 23:28 )

A koho zajímá moje aktivity ,vy vypatlanci hgakerský

Zobrazit celou diskusi