Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ochránci lidských práv: Západní vlády omezují svobodu. Zn. Kvůli terorismu

Autor: kle, ČTK - 
27. ledna 2016
11:56

Rozšíření teroristických útoků mimo oblast Blízkého východu a obrovský příliv uprchlíků vedly mnohé západní vlády k tomu, že ve snaze o ochranu vlastní bezpečnosti přešly ke kontraproduktivní politice omezování lidských práv. Uvedla to organizace na ochranu lidských práv Human Rights Watch (HRW) ve své výroční zprávě, kterou ve středu zveřejnila.

„Strach z teroristických útoků a mohutný příliv uprchlíků vedou mnohé západní vlády k tomu, že omezují ochranu lidských práv. Tyto zpátečnické kroky ohrožují práva všech bez jakéhokoli viditelného účinku při ochraně řadových občanů,“ konstatoval výkonný ředitel organizace Kenneth Roth v úvodu zprávy, která se zabývá situací ve více než 90 zemích.

Video ze zásahu německé policie proti demonstrantům:

Video Nepokoje v Německu: Dramatická reakce na silvestrovské sexuální útoky uprchlíků - Reuters
Video se připravuje ...

Dokument plný obvinění

Reakce Evropy na uprchlickou vlnu je podle HRW kontraproduktivní. Nemá-li většina žadatelů o azyl jinou možnost než riskovat svůj život na chatrných člunech mířících přes moře do Evropy, vzniká chaotická situace, které mohou potenciální teroristé snadno zneužít, varuje organizace.

„Umožnění bezpečné a organizované cesty pro uprchlíky mířící do Evropy by snížilo počet obětí na moři a pomohlo imigračním úředníkům lépe prověřovat bezpečnostní rizika, což by posílilo bezpečnost pro všechny,“ konstatoval Roth.

HRW ve svém 659stránkovém dokumentu rovněž kritizuje autoritářské vlády z potlačování nezávislých hnutí, přičemž mezi největšími hříšníky jmenuje Rusko a Čínu. Represe této intenzity – včetně umlčování kritiků režimu v Rusku a zatýkání advokátů hájících lidská práva v Číně – nebyly zaznamenány několik desetiletí, uvedla organizace HRW.

Také turecká vládní strana podle HRW vede mohutnou kampaň proti aktivistům a médiím, která kritizují vládu.

Kurdové, turecká roznětka:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

fotrpjotr ( 27. ledna 2016 17:17 )

Migranti omezují lidská práva všude tam,kde jen se objeví.Raději se starejte o váš kontinent,za tuto migraci může vaše nenažranost.

prycsnima ( 27. ledna 2016 15:33 )

 ze zmr dama.

ginna15 ( 27. ledna 2016 13:37 )

AT VYCHCÍPAJÍ KRUTOU SMRTÍ VŠICHNI ISLÁMISTI,MUSLIMOVÉ I ARABSKY DRŽKY!!!!!AT JE TEN JEJICH ALLÁH NECHÁ ZHEBNOUT A PAK ZHEBNE SÁM,JE TO MÉNĚCENNÁ A PROKLETÁ RASA!!!!!!!..nejlepší je hrat si na etiku a demokracii u vrahounů muslimskejch..!!.. a oni toho maximálně využivají té dementní demokracie v Evropě..!!NEDIVÍM SE,ŽE NÁMA POHRDAJÍ,JSME MĚKCÍ A SMĚŠNÝ...Oni nas převalcujou a zničí,díky DEBILNIM POLITIKUM CO SI S E R O U DO GATÍ..

zigzag ( 27. ledna 2016 12:55 )

 Vsem tem falesnym ochrancum by meli jednou a pro vzdy zavrit huby.

steelheart ( 27. ledna 2016 12:49 )

tihle humanoidi ať zalezou dva metry pod zem! nevědí vůbec, která bije!

Zobrazit celou diskusi