Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Chřadl na Antarktidě den po dni. Selfie ukazují utrpení kamaráda prince Williama před smrtí

Autor: shp - 
26. ledna 2016
19:17

Chtěl být prvním mužem, který sám bez cizí pomoci přejde Antarktidu. Doplatil na to vlastním životem. Britský dobrodruh Henry Worsley (†55) ušel po svých 1600 kilometrů během 71 dní. Pouhých 48 kilometrů před cílem mu došly síly a zavolal o pomoc. Po převozu do nemocnice však zemřel. Selfie, které si sám na cestě za vytouženým cílem pořizoval, ukazují jeho utrpení i to, jak chřadl. Po dobrodruhovi nyní smutní jeho kamarád princ William.

Někdejší vojenský důstojník, kterého za blízkého přítele považoval i britský princ William, jenž po něm nyní smutní, přecenil svoje síly. Cesta na něj byla už moc náročná. Antarktidou se trmácel v mrazech minus 44 stupňů Celsia. O zmrzlé jídlo si dokonce vyrazil zub.

Svou cestu se rozhodl zdokumentovat pomocí selfie. To, co se zdálo jako dobrý a vtipný nápad, se postupem změnilo v horor, který zachytil, jak dobrodruh chřadl a opouštěly ho síly. Na každé další fotce je hubenější.

Než zkolaboval, napsal Worsley poslední vzkaz: „Moje cesta je u konce.“ Následně si zavolal o pomoc, která ho převezla do chilské nemocnice. V ní zemřel na podchlazení. Někdy i to nejvysněnější dobrodružství nestojí za ten risk.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi