Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

UFO a ztracená města? Nejtajnější místa na Zemi, která nenajdete ani na Google Earth

  • Autor: shp - 
    27. 1. 2016
    05:35

    Internetové služby Google Mapy a Google Earth nabízejí možnost rozmazání míst a osob v zájmu zachování soukromí. Na druhé jmenované ale zmizely velké oblasti zničehonic. Milovníci konspiračních teorií tak spekulují, co se v nich skrývá. UFO, ztracená města?

  • 1.HAARP – hranice Washingtonu a Oregonu

    Výzkumný projekt HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program – česky Vysokofrekvenční aktivní aurorální výzkum) se měl zabývat chováním ionosféry a procesů v ní probíhajících – jako například polární záře. Zařízení bylo zavřeno v roce 2014, ale místo jeho umístění je stále na Google Earth neviditelné. Podle konspiračních teorií se v něm testuje UFO a kontrola počasí. V roce 2010 prohlásil venezuelský prezident Hugo Chávez, že HAARP je zodpovědný za zemětřesení na Haiti.
    HAARP – hranice Washingtonu a Oregonu HAARP – hranice Washingtonu a Oregonu | Google Earth

  • 2.Tajná města – sibiřská tundra v Rusku

    Nikdo neví proč, ale na sibiřské tundře v Rusku je na Google Earth rozmazána obří plocha. Co na ní je, je nejasné. Podle dokumentů dochovaných z roku 1986 by se v této lokalitě mohly nacházet až tucty tajných, ztracených a uzavřených měst. Údajná populace je až milion lidí. Nejbližší obydlená oblast je osada Egvekinot.
    Tajná města – sibiřská tundra v Rusku Tajná města – sibiřská tundra v Rusku | Google Earth

  • 3.Věznice Portlaoise Prison – Irsko

    Věznice Portlaoise v Irsku je nejbezpečnější a nejmoderněji vybavené vězeňské zařízení v zemi. Tresty si v něm odpykávají ti nejhorší a nejnebezpečnější zločinci a kriminálníci. I když není na Google Earth místo rozmazané, při bližším prohledání zjistíte, že barva okolí neladí s věznicí. Na Google Earth je totiž stará verze věznice ještě před renovací. To asi proto, aby z vězení nemohl nikdo naplánovat útěk.
    Věznice Portlaoise Prison – Irsko Věznice Portlaoise Prison – Irsko | Google Earth

  • 4.Faerské ostrovy – Dánsko

    Faerské ostrovy jsou autonomní částí Dánska. Skládají se celkem z osmnácti převážně vulkanických ostrovů mezi Islandem a Norskem. Jedna jejich obrovská oblast je přitom rozmazána. Jedná se i o místo, kde byla během druhé světové války vojenská základna. Web News.com.au tvrdí, že rozmazání může být zapříčiněno kvůli zákonům o rybářství.
    Faerské ostrovy – Dánsko Faerské ostrovy – Dánsko | Google Earth

  • 5.Ropná rafinerie Százhalombatta – Maďarsko

    Maďarská ropná rafinerie Százhalombatta požádala Google, aby místo, v němž se nachází, nahradil zelenou barvou. Zmizet měly všechny budovy i přilehlé pozemky. Nikdo však nechápe proč. Co je tak tajného na zpracovávání ropy?
    Ropná rafinerie Százhalombatta – Maďarsko Ropná rafinerie Százhalombatta – Maďarsko | Google Earth

  • 6.Horský štít Kangtega – Nepál

    Kangtega, známá také jako »Sněžné sedlo«, je velký horský štít, jehož vrchol se nalézá ve výšce 6 782 nad mořskou hladinou. Proč je na Google Earth začernění, není jasné. Odborníci se však domnívají, že jde pouze o technickou chybu.
    Horský štít Kangtega – Nepál Horský štít Kangtega – Nepál | Google Earth

  • 7.Letecká základna Volkel – Nizozemsko

    Celá základna je na Google Earth pokryta kamufláží. Podle někdejšího nizozemského premiéra Ruuda Lubberse se v jejích bunkrech nalézá 22 amerických nukleárních bomb, které zde byly ukryty v 60. letech. Jedna z termonukleárních bomb má být čtyřikrát tak silná jako ty, které byly shozeny na Hirošimu a Nagasaki v roce 1945. Ukryté atomové bomby v Nizozemsku zmiňuje i server WikiLeaks.
    Letecká základna Volkel – Nizozemsko Letecká základna Volkel – Nizozemsko | Google Earth

  • 8.Přehrada Keowee – Jižní Karolína, USA

    Přehrada Keowee je dlouhá 42 kilometrů, široká 4,8 km a vede až k nukleární továrně Oconee, které poskytuje vodní chladicí systém. Podle konspiračních teorií ale dodává přehrada nukleární továrně mnohem více včetně atomové energie, což by bylo nelegální a proti bezpečnostním předpisům. Na Google Earth se na přehradu rozhodně pořádně nepodíváte.
    Přehrada Keowee – Jižní Karolína, USA Přehrada Keowee – Jižní Karolína, USA | Google Earth

  • 9.Valencie – Filipíny

    Proč je část španělského města Valencie, které má asi 180 tisíc obyvatel, zakryta, není příliš jasné. Mnozí si myslí, že ji satelity Googlu prostě nepokryly celou. Jiní se však domnívají, že je v tomto místě ukryté tajné velitelství raketového programu země.
    Valencie – Filipíny Valencie – Filipíny | Google Earth

paula ( 27. ledna 2016 09:57 )

 A na preklad pouzil Google translator, protoze jinak si neumim vysvetlit, jak muze prehrada dodavat jaderne elektrarne atomovou energii...

stevoun ( 27. ledna 2016 08:12 )

dotyčný pisálek co tuhle zprávu psal měl asi pomalé připojení , protože ty místa jsou krásně vidět na Google maps

Zobrazit celou diskusi