Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Policisté evakuovali římské nádraží. Cestující je varovali před ozbrojeným mužem

Autor: ČTK, sou - 
25. ledna 2016
22:39

Kvůli hlášení o výskytu ozbrojeného muže v pondělí večer italská policie evakuovala hlavní římské nádraží Termini. Stanice zůstala zhruba hodinu uzavřena pro veškerou železniční dopravu, informovala agentura ANSA. Policisté muže nakonec zadrželi nedaleko metropole. Zbraň, kterou u sebe měl, byla ale pouze plastová atrapa.

Hlášení o muži se zbraní v lince metra směřující k hlavnímu nádraží dostala římská policie hned od několika cestujících. Další lidé později nahlásili pohyb ozbrojence přímo na nádraží. 

Policisté nařídili evakuaci celého dopravního uzlu, uzavřeli vchody i východy a obsadili i všechna nástupiště. Rozsáhlé kontroly v okolí nádraží ale nic neodhalily.

Muže, který poplach vyvolal, policisté nakonec zadrželi až na nádraží ve městě Anagni, asi 50 kilometrů jihovýchodně od italské metropole, kam právě vlakem dorazil. Čtyřicátník měl u sebe plastovou atrapu pistole. 

Rozsáhlá bezpečnostní opatření panovala v pondělí v Římě mimo jiné kvůli přítomnosti Hasana Rúháního. Íránský prezident na návštěvě Evropy oficiálně nebyl už 16 let. 

Termini je největší římské nádraží. Denně jím projde zhruba 400 tisíc lidí.