Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kazatel prodával zázračný lék na rakovinu a AIDS: Byl to olivový olej ze supermarketu

Autor: lm - 
25. ledna 2016
22:26

Samozvaný arcibiskup Gilbert Deya z Velké Británie má na krku pořádný skandál. Církevní hodnostář totiž v supermarketu kupoval olivový olej a s pořádnou přirážkou ho obratem nabízel svým ovečkám jako zázračný lék.

Evangelický kazatel Gilbert Deya, který si říká „arcibiskup z Peckhamu“, se svým ovečkám prezentoval jako zázračný spasitel. Prý dokázal pomoci neplodným párům, zažehnat dluhy a vyléčit nemoci, jako je rakovina, či dokonce AIDS! Samozřejmě za menší úplatu...

Ve svém svatostánku kazatel prodával za zhruba 180 Kč jím požehnaný olejíček, který si věřící měli dávat do jídla. „Nepoužívejte žádný jiný olej kromě tohoto a rakovina zmizí sama od sebe,“ stálo v letáku, který se dostal do rukou reportérům britského deníku The Sun. Jaké bylo překvapení, když se novináři dopátrali, že kazatel tento olej nakupuje za polovic v místním supermarketu.

To ale zdaleka není největší skandál, který se na hlavu evangelického kazatele snesl. Dlouhá léta o jeho vydání usiluje Keňa, kde je Gilbert Daya obviněn z obchodu s dětmi. Kazatel si proto požádal ve Velké Británii o politický azyl, ale neúspěšně. Ačkoliv byl už formálně vyhoštěn, fakticky v zemi stále zůstává.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi