Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Teroristé z Paříže na videu popravují zajatce: ISIS zveřejnil nové video

Autor: dce - 
24. ledna 2016
23:05

Šokující! Tak by se dalo popsat další video, které zveřejnil Islámský stát, ve kterém jsou záběry teroristů, kteří zaútočili v Paříži loňského listopadu, jak trénují střelbu a popravy.

Video je sestříhané ze záběrů z Paříže těsně po útocích z 13. listopadu 2015, dále promlouvá strůjce pařížských útoků Abdelhamid Abbaoud a jsou zde k vidění i snímky odporných poprav. Abaaoud vyzývá ostatní teroristy k útokům. "Zabíjejte je, všude, kde je uvidíte," soptí ve videu.

Přibližně 20 minut dlouhý snímek se sestává ze zkušeně sestříhaných sekvencí, mezi které patří i záběry z britského parlamentu, při schvalování leteckých útoků na Sýrii, při nichž Abbaoud hrozí útokem na Londýn. 

Každý z útočníků ve videu krátce promlouvá – jejich řeč je vždy plná zášti a nadávek proti Západu. Abaaoud vyzývá muslimy v jejich domovských zemích k boji. "Přišli jsme zabíjet," objevuje se v jedné části.

Popravy vykonávají ve videu teroristé, kteří útočili v Paříži. Právě takto trénovali ještě nedávno v Sýrii. Podřezávání krků, střílení do hlav, střelba na terč a další...

"Okusíte teror ve svých zemích," píše se v jedné výhrůžek. Video plné krve a násilí má navodit strach a hnus. Teroristé ukazují, čeho jsou schopni, a chtějí ukázat, že se nezaleknou hrozby vlastní smrti.

ludek.1 ( 7. února 2016 11:45 )

 Lidi nebudte blázni,nenechte se zmanipulovat zapadni propagandou,já zastavam názor v písničce 11.záři v Evropě od Revolty,nemá cenu rikat k tomu vic

gabreta ( 25. ledna 2016 19:07 )

Hm. Slovo opravdovýho chlapa. Dej vědět až začneš!!

marlen52 ( 25. ledna 2016 15:32 )

tohle bude konec evropy.nejhorší je že se jich lidi bojí.a vůbec se nedivím.taky se bojím.jde z nich hrůza a s tím nikdo nic neudělá.

karllos.dc ( 25. ledna 2016 10:15 )

Jak řekl Ringo Čech "Pane redaktore já už ne, ale vy si asi zastřílíte" S tímhle občanská válka bude, je to jen otázka času!

frantaklika ( 25. ledna 2016 09:24 )

chápete, že už nerozhodujeme dávno co s Evropou bude? Je tu nějaký plán my jsme statisti. Není totiž nic jednoduššího než uprchlíky hned v Řecku nakládat na trajekty a vysadit zpět v Turecku, ale děje se opak! Proč, kdo to řídí?

Zobrazit celou diskusi