Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Odporný hyenismus: Vačice byla prošpikována šípy, přesto přežila

Autor: haj - 
24. ledna 2016
21:17

Štěstí v neštěstí měla vačice nalezená v Riverside v Kalifornii. Prošla si totiž peklem, když se do ní někdo trefoval šípy z kuše. Přesto se statečnému zvířátku podařilo přežít a nyní se zotavuje ve zvířecím útulku Jurupa Valley.

Pracovníci odchytové služby, kterým někdo telefonicky nahlásil zraněné zvíře na silnici, se nestačili divit, když na daném místě spatřili ubohou vačici se dvěma šípy z kuše zabodnutými v těle.

Jeden šíp zvířátko trefil do hrudi, druhý mělo zapíchnutý v hlavě, hned vedle pravého oka. Přesto bylo stále naživu a zřejmě velice trpělo. „Zvíře bylo velmi ostražité a očividně se snažilo si šípy samo vytáhnout,“ uvedla v policejním prohlášení seržantka Cynthia Lee.

Vačice byla poté urychleně odvezena do útulku v Jurupa Valley, kde ji zvěrolékař okamžitě operoval. Zákrok proběhl úspěšně, zvíře přežilo a nyní se zotavuje.

Zatím není jasné, kdo zvíře tak otřesným způsobem poranil. „Žádná zvířata, ať už domestikovaná jako kočka a pes, či ve volné přírodě, si nezaslouží takové kruté zacházení,“ okomentoval případ ředitel útulku Robert Miller.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

andorea ( 24. ledna 2016 21:52 )

Lidi jsou hovada. Říkám to pořád ...

Zobrazit celou diskusi