Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

ISIS oplakává džihádistu Johna: Byl štědrý, daroval svou sexuální otrokyni zraněnému

Autor: lm, ČTK - 
21. ledna 2016
21:23

Byl upřímný, ambiciózní a zapálený pro věc. Tak džihádistu Johna svým přívržencům popsal Islámský stát (ISIS). Nemilosrdného a brutálního kata islamisté popsali jako laskavého a štědrého bratra, který jim bude velmi chybět.

Islámský stát potvrdil smrt svého obávaného kata v magazínu Dabiq, který pro přívržence teroristické skupiny vydává téměř každý měsíc. Islamisté džihádistu Johna popsali jako „ctihodného bratra“ a vyzdvihli jeho nejlepší vlastnosti, kterými byly údajně „upřímnost, ambicióznost a zapálenost“.

Dabiq také uvádí, že Emwazi nejednou prokázal svou „laskavost a štědrost“, jako třeba když daroval svou sexuální otrokyni zraněnému bojovníkovi Islámského státu. Mezi ostatními džihádisty byl prý respektovaný a všichni ho měli rádi.

Mohammed Emwazi měl jako člen Islámského státu od roku 2014 patrně na svědomí některé vraždy západních rukojmích. Pochází z rodiny, která žije střídavě v Británii a v Kuvajtu, a stál zřejmě za vraždami amerických novinářů Jamese Foleyho a Stevena Sotloffa a také britského humanitárního pracovníka Alana Henninga. Objevil se na videích natočených s těmito rukojmími IS před jejich zabitím. Ačkoli byl vždy až na oči pečlivě zamaskován, identifikován byl loni v únoru.

Emwazi vystudoval vysokou školu a získal odbornost počítačového programátora. Podle amerických zdrojů se radikalizoval v roce 2009, kdy odjel na safari do Tanzanie. Podle magazínu Dabiq mu Britové zakázali v roce 2013 odcestovat do Sýrie, a proto se Emwazi vydal do bašty Islámského státu přes Evropu. Cesta mu prý trvala dva měsíce.

Emwazi byl zabit loni v listopadu v syrském městě Rakka při náletu amerického bezpilotního letadla.

 

jerry ( 22. ledna 2016 06:17 )

Bohužel tomuto scénáři věřím také.

nemamradods ( 21. ledna 2016 23:06 )

Moc bych tomu nevěřil,že John je po smrti.Jen aby se někde neukázal a neprovedl pořádný ohňostroj.

karmavana ( 21. ledna 2016 22:11 )

Co nejvíce mrtvích, věci oddaných bratří!!!

Zobrazit celou diskusi