Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drama u českých hranic: Vězeň s propustkou znásilnil ženu

Autor: ČTK, haj - 
20. ledna 2016
22:40

Zavřeli ho za znásilnění, přesto se dostal z věznice ven a vrhl se na další oběť. Polský vězeň (31) k tomu využil „zdravotní dovolené“. Mladá žena, kterou vlákal do bytu a obtěžoval, se nakonec zachránila tím, že nahá proskočila oknem, informovala televize TVN 24.

K otřesnému zločinu došlo minulý týden ve slezském městě Zabrze, ležícím nedaleko od polských hranic s Českem a Slovenskem. Otřesené a nahé ženě nabídli kolemjdoucí pomoc a ošacení. Podle policejní mluvčí Agnieszky Žylkové se snažili také chytit násilníka, ale to se jim nepovedlo.

Oběť skončila v nemocnici se zraněním páteře a pánve, násilník byl po dramatické honičce s policií dopaden v úterý večer v jednom z nákupních center v Katovicích. Plánoval prý utéct do ciziny, napsal list Gazeta Wyborcza.

Násilník před časem dostal tříměsíční dovolenou „na zotavenou“ z vězení, kde si odpykává od roku 2010 třináctiletý trest, udělený mimo jiné za znásilnění. Nyní mu hrozí dalších 12 let vězení, ale tento trest může být podle televize kvůli recidivě ještě o polovinu přísnější.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi