Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V nemocnici zemřela žena, která čekala čtyři dny na lůžko

Žena čekala čtyři dny na lůžko v nemocnici. Pak zemřela.
Žena čekala čtyři dny na lůžko v nemocnici. Pak zemřela.  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK - 
14. ledna 2016
07:42

Jedenašedesátiletá žena zemřela v italské nemocnici poté, co strávila čtyři dny na pohotovosti čekáním, až se pro ni uvolní normální lůžko. Pacientka byla v nemocnici v městě Isernia přijata se zažívacími potížemi.

Zdravotnické zařízení trpí kvůli rozpočtovému deficitu nedostatkem personálu a také nedostatkem lůžek v poměru k počtu obyvatel, které má na starosti.

„To, co se stalo, je porážkou pro nás pro všechny, ať již výsledky pitvy budou jakékoli,“ řekl k události lékař z pohotovosti v Isernii Lucio Pastore.

Rodina zesnulé oznámila, že počká na výsledky pitvy, než podá na nemocnici žalobu. Nikdo se jí nemůže divit.

slunicko ( 14. ledna 2016 08:41 )

i ja se přidam mam dceru ktera chodila rok po doktorech a tvrdily že je zdrava jedne doktorce se ji zželelo a poslala ji na vyšetřeni do ostravy tam zjistily že ješte tak dva měsice a zustala bud ležak nebo na vozičku myslim že doktoři jsou všude stejni jak nemaš penize nebo titul jseš v ***i musim to tak napsat je to pravda i moje skušenosti jsou stejne i mojich znamich nam se vymlouvaji že jsme stare co to je 65 bežne nemoci beru to je opravdu staři ale když nemužete chodit co potom ldn to chrani ale zase stoji a na to duchod nestači

prbab ( 14. ledna 2016 07:58 )

U nás se lůžka dočká, ale ne personálu, který by se o ní staral. Vyjde to nastejno. Nemusí se psát o Itálii, za chvíli to bude i zde

Zobrazit celou diskusi