Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Miminko se narodilo jako dalmatin: Kvůli vzácné nemoci má po těle skvrnky

Autor: haj - 
14. ledna 2016
05:55

Dvouměsíční miminko Wu Zimiao z Číny se narodilo se vzácnou kožní nemocí. Jeho tělo hyzdí velké pigmentové skvrny a kožní znaménka a holčička kvůli tomu tak trochu připomíná dalmatina. Její rodiče se nyní zoufale snaží sehnat peníze na laserovou operaci.

Nepěkná znaménka se odborně jmenují kongenitální melanocytární névy a nedá se jim nijak předejít. K poruše totiž dochází mutací lidských buněk během časného embryonálního vývoje. Choroba postihuje jedno procento dětí světové populace.

Tmavé skvrny má malá Zimiao hlavně na levém rameni a na pravé paži, ale objevují se i na zádech a na hlavičce. Nepůsobí sice dítěti žádnou bolest, přesto se ale doporučuje je odstranit laserem, aby se předešlo rakovině. Navíc později by se dívenka musela potýkat s reakcemi okolí na svůj netradiční zjev, což by jí mohlo způsobit i psychologické problémy.

Jenže laserové operace přijdou na zhruba 500 000 jüanů (1 900 000 korun), a nyní rodina Wu zoufale snaží potřebné finance sehnat. Část obnosu v hodnotě 10 000 jüanů přislíbily místní charitativní organizace. Tatínek dítěte přiznal, že pro něj jako pro dělníka nebude snadné takové peníze získat. Prý je ale odhodlán udělat cokoliv pro to, aby jeho dcerka měla normální budoucnost.

 

 

co-teda ( 16. ledna 2016 16:55 )

To je z toho multi kulti. Neměla šou.stat s černochem. Teďkom chudák mimino má znamínka ve velikosti gramofonové desky.

Zobrazit celou diskusi