Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Poslanci obléknou minisukně: Nizozemci vyjádří podporu obětem z Kolína

Autor: mb - 
13. ledna 2016
21:22

K neobvyklé formě podpory obětí sexuálního násilí z Kolína nad Rýnem se rozhodli nizozemští poslanci. Tuto sobotu chtějí v centru města uspořádat procházku v sukních, účast již přislíbili politici ze čtyř stran.

„Ne ženy, ale muži by se měli držet na vzdálenost jedné paže. Příliš často se sexuální násilí na ženách ospravedlňuje samotným chováním žen, jako např. že by neměly nosit sukně. To ale není řešení, sukně nejsou příčinou problému,“ píší organizátoři na sociální síti Facebook a reagují tak na doporučení starostky Kolína nad Rýnem, která ženám po silvestrovských útocích poradila, aby se od neznámých lidí držely aspoň na vzdálenost jedné paže.

Taková „rada“ ovšem vyvolala bouři nevole, gangy uprchlíků totiž údajně ženy obkličovaly, okrádaly a sexuálně obtěžovaly. Minimálně jedna žena nahlásila znásilnění.

Nizozemští politici tak chtějí aspoň symbolicky vyjádřit podporu napadeným Němkám, účast na akci přislíbili politici již ze čtyř stran – PvdA, Zelení, Demokraté 66 a Socialistická strana.

Německá policie mezitím oznámila, že útoky byly organizované. Lidé, kteří na silvestra útočili v Kolíně nad Rýnem, se domluvili přes sociální sítě. Žádná pevná organizovaná struktura za nimi ale není. V rozhlasové stanici RBB to v úterý řekl šéf Spolkového kriminálního úřadu (BKA) Holger Münch.

Kvůli incidentu v Kolíně podalo trestní oznámení přes 550 lidí, dvě pětiny z nich kvůli sexuálnímu napadení. Podobné útoky se v menší míře staly i v dalších městech v Německu, ale třeba i Rakousku.

lebedak2 ( 13. ledna 2016 23:41 )

Kdyby ti poslanci místo minisukní minimálně polovinu z imigrantů poslali domů,bylo to minimum pro to,aby se takové věci nestávaly

ivka ( 13. ledna 2016 23:11 )

všechny měli přeci mini,teplo né

kapsle ( 13. ledna 2016 21:49 )

Vždyť se ti migranti svolávali na facebooku- tak o jaké vzedmuté vášně jde- připravovali se na to. A navíc- na Silvestra- kolik těch žen tam bylo vnadně obnažených?

Zobrazit celou diskusi