Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ukrajinci se bavili popravou ruského pilota. Hudbu na večírku obstaral ISIS

Autor: mb - 
11. ledna 2016
11:01

Jedna z kyjevských vánočních party měla nelidský průběh. Na večírku v restauraci v hlavním městě Ukrajiny host „podřízl“ muže, který měl znázorňovat ruského pilota v Sýrii. Atmosféru doplňovala hudba, kterou takzvaný Islámský stát (ISIS) doprovází ve svých klipech uřezávání hlav zajatcům. Akci zakončily výkřiky „Sláva Ukrajině!“

Místo skutečné vraždy to byl jen „nápaditý počin“ managementu restaurace. Zákazníkům nabídli válečné menu s názvem „Úder do zad“. Právě tímto termínem označil ruský prezident Vladimir Putin (63) sestřelení ruského letounu Su-24 Tureckem v Sýrii 24. listopadu loňského roku.

Hosté měli k dispozici vánoční menu, kde si mohli objednat např. „stravu Luftwaffe, základnu NATO, čínského komunistu nebo uzeného pilota“.

Zlatým hřebem večera ale byla poprava „ruského pilota“. „Dnes večer budeme popravovat, nastal čas soudu. Takhle bude potrestán každý Rusák,“ oznámil organizátor akce z pódia a odpovědí mu byly nadšené výkřiky.

Když zazněly tóny písně islámských teroristů, muž v tradiční ukrajinské košili, který byl nejspíše jeden z hostů, následně „podřízl“ figurantovi hrdlo. „Sláva Ukrajině!“ zaznělo po popravě. Muž z pódia celou scénu završil slovy: „A takhle dopadne každý Rusák, který vtrhne do naší země. A vám doporučuji, abyste se dál veselili a byli šťastnější než tenhle Rusák.“ Bizarní představení obecenstvo odměnilo potleskem a radostným vískáním.

Humor za hranou

Po zveřejnění šokujícího videoklipu se snesla zejména ze stran ruských médií kritika na vedení restaurace, ale akci prý připravila organizace „Ukrajinská ofenziva“, která klip umístila i na svůj profil na ruské sociální síti s podtitulem „konečné řešení ruské otázky“.

Organizace se hlásí k idejím neonacismu. Na profilové stránce organizace nechybí fotky hajlujících děvčat s popisem „nejkrásnější Ukrajinky“ či výtvarná díla zjevně inspirovaná nacistickou propagandou z dob 2. světové války.

Už tak bizarní pozadí této akce a organizace znásobilo i vyjádření radikálů, kteří s ruskými médii komunikovali pod pseudonymem Baruch Feldman: „Nechtěli jsme si dělat legraci ze smrti pilota, ale obrátit pozornost na to, že ruské vzdušné síly tvrdí, že bombardují Islámský stát, ale ve skutečnosti bombardují Svobodnou syrskou armádu a civilisty.“

Hudba prý byla vybrána „dýdžejem v rámci tematického večera“. Organizace též prohlásila, že „party byla pro vlastenecky smýšlející lidi, kteří kriticky vnímají události ve světě a mají dobrý smysl pro humor.“

yarda ( 11. ledna 2016 13:23 )

IMHO není daleko doba, že budou vzpomínat na staré zlaté časy, kdy byli součástí SSSR.

ivoadler ( 11. ledna 2016 13:08 )

Fašistické tendence jsou na Ukrajině stále silnější. Je to tak zjevné, že naše média už přestala s nekritickým obdivováním Ukrajinců.

rumungro ( 11. ledna 2016 12:59 )

Je potřeba jim poslat víc € a $. Nakoupí si samohonku a vymlátí Rusáky.Op a jeho Mrkev jsou vysoce inteligentní,konečně budeme mít volnou cestu na Sibiř.

asijo ( 11. ledna 2016 12:11 )

Co jiného čekat od fašistických ukrajinců.

bara ( 11. ledna 2016 12:06 )

drogy, ne "droby" - droby nebo jen drobečky ponechávají tyhle gangy svým vlastním lidem, kteří na ně zde pracují...a není jich málo. Pak si to jezdí, hlavně po Praze, v drahých bourácích, pasou béžová děvčata, nejen ta svá, ukrajinská..a polici je na ně opravdu krátká...

Zobrazit celou diskusi