Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Sexuchtiví migranti se smáli policii: Merkel nás pozvala. Nahé dívky plakaly

Autor: mb - 
8. ledna 2016
15:00

Útočníci v Kolíně nad Rýnem se podle zpráv německých policistů chovali, jako by se jim nic nemohlo stát. Azylanti ze Sýrie se prý strážcům zákona vysmívali, trhali doklady o registraci a holedbali se, že si zítra opatří nové. Navíc provokovali slovy s odkazem na německou kancléřku: „Musíte být na nás hodní, pozvala nás Angela Merkel.“

„Nic nám nemůžete udělat, ráno si opatřím nové povolení,“ smáli se útočníci z Kolína nad Rýnem. Doklad o registraci pak s úsměvem na tváři demonstrativně roztrhali. Další útočník pro změnu na policii hulákal: „Jsem Syřan, se mnou musíte zacházet pěkně zdvořile. Pozvala nás Angela Merkel!“ Takto se dle britského listu Daily Mail chovali útočníci v Kolíně nad Rýnem o silvestrovské noci.

Policie už dříve přiznala, že na něco podobného nebyla připravena. „Za 29 let služby jsem nezažil takové pohrdání zákonem a policií,“ prozradil médiím jeden ze zasahujících policistů.

Starostka Kolína nad Rýnem sice nejdříve tvrdila, že není žádný důkaz o tom, že by útočníci pocházeli z řad uprchlíků, ale interní policejní report mluví zcela jasně. „Bylo tam přes tisíc lidí, převážně imigrantů. Na lidi házeli pyrotechniku a lahve. Lidé nám hlásili fyzická napadení, loupežná přepadení a sexuální útoky,“ píše se ve zprávě.

„Z 15 lidí, které jsme zatkli, bylo 14 ze Sýrie, jeden z Afghánistánu. Taková je pravda, i když to nemusí být každému příjemné,“ popsal situaci na místě další strážce pořádku a dodal: „Stály vedle mě mladé ženy a plakaly… Už na sobě neměly žádné spodní prádlo poté, co je napadl dav útočníků. Naprosto mě to šokovalo, ale takovéhle situace jsme museli řešit.“

Organizované sexuální útoky rozdivočelých skupinek útočníků převážně z řad uprchlíků otřásly Německem. Ženy např. musely projít „uličkou hanby“, kde je devianti osahávali na intimních místech, stejné hororové scény zažila další města v Německu, ale i Rakousku. Některé ženy byly dokonce znásilněny.

Do Německa letos dorazil milion uprchlíků, ale německá kancléřka Angela Merkel (61) nadále odmítá jakékoliv omezení počtu nově příchozích, jak navrhovali např. bavorští politici. Do Evropy se při tom v tomto a příštím roce dle odhadů Evropské komise chystají až 3 miliony uprchlíků.

Většina uprchlíků, která přišla do Evropy přes Itálii a Řecko, jsou dle Mezinárodní organizace pro migraci mladí muži. To může dle profesorky Valerie Hudson z Texas A&M University způsobit Evropě v budoucnu značné problémy a zvýšení počtu sexuálních útoků: „Náš výzkum dokazuje, že existuje spojitost mezi nepoměrem počtu mužů a žen ve společnosti a násilnou trestnou činností. Pokud se mladému muži nepodaří úspěšně se usadit kvůli marginalizaci, jeho pocit ukřivděnosti se znásobí.“

Útoky i ve Finsku a Švédsku

Sexuální útoky na ženy během silvestrovských oslav hlásí po Německu i Finsko a Švédsko. Policie v Helsinkách přijala tři trestní oznámení kvůli obtěžování, kterého se údajně dopustila skupina migrantů. Ve švédském Kalmaru si na osahávání stěžovalo 15 žen. Ojedinělé případy sexuálního násilí na ženách během novoročních oslav v uplynulých dnech hlásilo také Rakousko. K několika případům obtěžování ze strany cizinců došlo prý v Salcburku či ve Vídni.


Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině