Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Módní revoluce: Dolce & Gabbana uvedlo kolekci pro muslimky!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: lm - 
7. ledna 2016
06:00

Luxusní italský módní dům Dolce & Gabbana odstartoval revoluci! Módní značka totiž uvedla první kolekci, která je určena speciálně pro muslimky.

Dolce & Gabbana platí za jednu z nejluxusnějších módních značek světa, do jejíchž rób se oblékají i přední hollywoodské celebrity jako třeba Monika Bellucci či Scarlett Johansson. Teď se módní dům rozhodl rozšířit svou působnost i do jiných kultur.

Dolce & Gabbana představil novou kolekci určenou speciálně muslimkám. Je v ní několik druhů tzv. abáji, tedy svrchního oděvu, který zakrývá tělo muslimek, a také několik hidžábů, tedy šátků, kterými si muslimky z náboženských důvodů zahalují vlasy, krk a poprsí. K tomu luxusní značka nabízí i sladěné doplňky, např. brýle, kabelky a boty.

Uvedení kolekce na svém Instagramu hrdě oznámil i spoluzakladatel módního domu, Stefano Gabbana (53). Zatím ale není známo, kolik budou oděvy z kolekce stát a v jakých regionech se budou prodávat. Kolekce ale sklidila u fanoušků módního domu velký ohlas.

Je jen otázkou času, než podobné kolekce vytvoří i další přední módní domy. Podle agentury Reuters totiž muslimové v roce 2013 za oblečení utratili bezmála sedm bilionů korun a toto číslo se prý do čtyř let skoro zdvojnásobí. Pro módní domy to tak je příležitost k rozšíření trhu, kterou si nemůžou nechat ujít.

tymitaky ( 7. ledna 2016 11:15 )

Už je to tady, holky vybírejte ať se včas přizpůsobíte, móda 21-tého století je tady.

sores ( 7. ledna 2016 10:01 )

Přesně tak, hnus móda! To nejhezčí na ženě-vlasy,nohy,štíhlá postava vše je zamaskováno v hábitu. To už rovnou mohou být plešaté jako chlapi co přijdou o vlasy.

latabitha ( 7. ledna 2016 09:02 )

Přehlídka středověké módy . Pro prachy lidi dělají horší věci .

tetahb ( 7. ledna 2016 08:08 )

Reagovali rychle, jako Dolce a Gabbana.  

y1xcvbnm ( 7. ledna 2016 08:02 )

bylo rychle opraveno

Zobrazit celou diskusi