Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Z mešity se sesunula „lavina“, zraněné z ní rychle vyhrabávali kolemjdoucí

Autor: zst - 
5. ledna 2016
12:42

Už na přelomu starého a nového roku zasypala Turecko nenadálá sněhová nadílka. Obě istanbulská letiště zrušila stovky letů, včetně těch do Prahy. O několik dní později ale zachytily průmyslové kamery sesun mokrého sněhu ze střechy mešity. Dvě ženy byly zraněny.

Zatímco v Česku napadl ve městech sníh v malé míře teprve v posledních hodinách, Turecko se s jeho přívaly potýká už od silvestra. Zcela ochromeno zůstalo několik hodin největší turecké město Istanbul i s oběma letišti, uzavřeny byly školy a 14 milionů obyvatel města nemělo raději vůbec vycházet ven.

I když už sněžení v euroasijském státě polevilo, průmyslové kamery zachytily v pondělí v jednom z tureckých měst hromadu sněhu, která se ze střechy mešity sesypala na nicnetušící chodce. Nejméně jednoho člověka sníh na chodníku zavalil a kolemjdoucí ho začali rychle vyhrabávat. Zřejmě jde o jednu ze zraněných žen.

Podívejte se na video, které situaci zachycuje z několika pohledů:

Video Těžký sníh spadl ze setřechy a zasypal chodce. - youtube
Video se připravuje ...
V České republice odpovídá za padající sníh či ještě nebezpečnější rampouchy visící ze střech domů majitel nemovitosti. Na menších vesnicích s odklizením často pomáhají dobrovolní hasiči, profesionálové vám pomohou jen v nejnebezpečnějších případech nebo pokud nastane kalamita. Zaplatit si tak musíte soukromé firmy nebo je možné nainstalovat na střechu protisněhové komplety.

prycsnima ( 5. ledna 2016 13:14 )

Členové německé vlády odsoudili desítky sexuálních útoků ze silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem. Podle policie je provedli lidé arabského vzhledu. A to je teda prekvapeni s tim ale vubec nikdo nepocital.chudacci ztraumatizovany refuges.xenofobni policije jim nedopreje ani trochu sexu na nadrazich .a xenofobni nemky jim nechtely dat zapiglovat.a tak je nedavno vitaly s plysackama na nadrazich a ted tohle.

Zobrazit celou diskusi