Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tohle je důvod, proč čistit auto od sněhu! Američanovi rozbil sklo led letící z protějšího vozu

Autor: rc - 
1. ledna 2016
18:54

Uháníte střemhlav po rychlostní silnici, když se zničehonic z vozidla před vámi vymrští obrovský kus zmrzlého sněhu a na padrť vám rozbije čelní sklo. Tak přesně takovou dramatickou situaci zažil řidič Jeffrey Cote z amerického státu Massachusetts.

Silvestr. Tisíce lidí se vydávají do velkých měst slavit nový rok. Jinak tomu nebylo ve Spojených státech, kam hlavně všichni vyráželi na Times Square v New Yorku nebo na západní pobřeží do Los Angeles. Stejně jako v Evropě i na druhé straně Atlantiku média informovala o hrozbě teroristických útoků. Přesně ve chvíli, kdy jedna z tamních rádiových stanic varovala před obrovskou hrozbou terorismu na Silvestra, uháněl Jeffrey Cote po rychlostní silnici.

Pár metrů před ním v tu chvíli jelo i černé SUV a přesně ve chvíli, kdy v rádiu poslouchal všechny možné děsivé hrozby, se z SUV najednou odmrštil obrovský kus zmrzlého sněhu. Ten dopadl přímo na čelní sklo vozidla, které roztříštil doslova napadrť.

„Přes čelní sklo jsem naprosto nic neviděl. Sotva jsem rozeznal čáry na silnici,“ napsal k videu Jeffrey. Navzdory šokující situaci Jeffrey s nulovou viditelností přejel dva pruhy a zastavil u strany. „Kdybych brzdil víc, mohl jsem dopadu zabránit, ale zpočátku to vypadalo, že kus spadne přímo přede mne,“ dodal. 

Celou dramatickou situaci zachytila dash camera, uchycená na před ním skle vozidla.

 

soorry ( 1. ledna 2016 21:09 )

Jo to se mi stalo i u nás, nákla´dák projížděl kruháč a šup led spadl ze střechy, jeětě že jsem dodržela vzdálenost. Taky sníh ze střechy auta přede mnou jsem dostala na čelní sklo, nic jsem neviděla, tak jsem pustila stěrače, přibrzdila a hlavně neotočit volantem,ať nesjedu do příkopy. Řidiči před jízdou si auta omeťte od sněhu, je to fakt nepříjemné a nebezpečné.

Zobrazit celou diskusi